Ny specialiseringsmodel udskudt

Fristen for ansøgning om godkendelse som specialist er rykket til 1. januar 2018. Udsættelsen skyldes, at ordningen ikke er klar til at gå i drift.

Den nye specialiseringsordning bliver ikke klar til tiden. Derfor er lanceringen af ordningen, nu blevet udskudt til 1. oktober 2017 – og fristen for første ansøgningsrunde til 1. januar 2018.

Den hidtidige ansøgningsfrist 1. juli har vist sig at være urealistisk, fordi det tager længere tid end forventet at gennemarbejde materialet.

Målet er, at ordningen skal fremstå gennemsigtig, være let tilgængelig for fysioterapeuter, der ønsker at søge og bygge på ensartede beskrivelser af de enkelte specialer og de to kompetenceniveauer.

Specialisering er afgørende

Den nye model er vigtig, fordi specialisering er afgørende for fagets udvikling, understreger Danske Fysioterapeuters formand Tina Lambrecht.

”Specialisering er afgørende for at øge den faglige kvalitet. Derfor er det også helt afgørende, at den endelige model kan flyve. Den skal bygge på et solidt fagligt grundlag og samtidig være let at gå til for den enkelte fysioterapeut,” siger hun.

Læs mere om specialisering i Fysioterapeuten fra marts

Del eller udskriv artiklen