Nyt materiale til at forebygge faldulykker

Fald- og snubleulykker er en af de hyppigste arbejdsskader på landets hospitaler. En række nye værktøjer fra Branchearbejdsmiljørådet Social & Sundhed skal hjælpe med at forebygge ulykkerne.
Med plakat og foldere sætter Branchearbejdsmiljørådet Social og Sundhed fokus på fald- og snubleøvelser på hospitalet.

Løse ledninger, vand på gulvet, trapper, glatte udearealer og udstyr, der står i vejen, øger risikoen for fald- og snubleulykker på et hospital. En tredjedel af alle alvorlige arbejdsulykker på hospitaler skyldes fald- og snubleulykker, og hver femte, der er udsat for en alvorlig fald- eller snubleulykke, får varige mén.

Fald- og snubleulykker medfører store udgifter på hospitalerne. Branchearbejdsmiljørådet Social & Sundhed har derfor udarbejdet materiale til arbejdsmiljøprofessionelle, arbejdsmiljøgrupper og medarbejdere med gode råd til at forebygge ulykkerne.

Folder og plakater

Materialet "Fald ikke på halen - Det kan forebygges" giver ideer til, hvordan man systematisk kan arbejde med at forebygge fald- og snubleulykker, hvordan man identificerer risikofaktorer samt ideer til konkrete løsningsforslag.

På Branchearbejdsmiljørådets hjemmeside kan du finde både foldere, plakater og gode metoder til, hvordan I kan forebygge faldulykker din arbejdsplads.

Branchearbejdsmiljørådet råd og vejledning til forebyggelse af faldulykker 

 

Del eller udskriv artiklen
0 kommentarer til artiklen
×Skriv en kommentar
Indsend kommentar