Det vil kandidaterne til formandsposten

Se hvilke faglige og politiske mærkesager Jeanette Præstegaard og Tina Lambrecht har i deres valgprogram og mød de to kandidater til formandsposten i januar på fem valgmøder rundt i landet.
Jeanette Præstegaard (til venstre) og Tina Lambrecht (til højre) stiller begge op til formandsposten.

Så er valgkampen i gang. Se hvilke faglige og politiske mærkesager de to kandidater har i deres valgprogram, og læs interviews med Tina Lambrecht og Jeanette Præstegaard.

Læs om de to kandidater

Du kan møde kandidaterne på fem valgmøder, der finder sted:

 • 17. januar, Aalborg, DGI Huset Nordkraft, Teglgårds Plads 1, 9000 Aalborg
 • 18. januar, Silkeborg Medborgerhus, sal C, Bindslev Plads 5, 8600 Silkeborg
 • 22. januar, Ringsted Kongrescenter, Nørre Torv 22, 4100 Ringsted
 • 23. januar, Fredericia Idrætscenter, T. Hansen Lounge, Vestre Ringvej 100, 7000 Fredericia
 • 25. januar, København, Det sundhedsvidenskabelige Fakultet, Hannover auditoriet, Blegdamsvej 3b, 2200 København N.

Der er adgang for alle medlemmer til valgmøderne, der afholdes fra klokken 17.00 – 18.30. Tilmelding er ikke nødvendig, og der serveres sandwich, kaffe, te og vand.

Du kan stemme fra 5. februar og frem til 20. februar.

Alle ordinære medlemmer og studerende, der er medlemmer af Danske Fysioterapeuter, er stemmeberettigede. 

Sådan stemmer du 

Del eller udskriv artiklen
41 kommentarer til artiklen
×Skriv en kommentar
 • Jette Jepsen Ottosen

  Der skydes med spredehagl i denne debat. Det ville klæde os alle at afstå fra personlige angreb og insinuationer. Det gælder også kandidaterne (læs Jeanette) imellem!
  Jeg har været i praksis sektoren i 30+ år. Det er helt utroligt at vi, der har OK med sygesikringen endnu en gang skal stå for skud: At det er uretfærdigt, og at alle uddannede fysioterapeuter skal have ret til det samme! Vel skal vi da ej! Get Over It! I hvilke andre brancher forventer man med rette at alle muligheder er åbne, uanset ens faglige niveau?
  Den fysioterapeutiske praksissektor er sammenlignelig med andre ydernummersystemer - og netop derfor anvendelig også i tværfaglige samarbejdsrelationer.
  Fokuser på at blive fagligt dygtig, og se, om der er arbejde eller ydernummer til dig i praksissektoren.
  Det er ikke sådan, at de klinikker, der i dag har OK med sygesikringen, er kommet sovende til noget. Der er blevet arbejdet benhårdt, og der er blevet investeret. OG: honorarerne følger slet ikke med! Praksissektoren har langt hen ad vejen holdt den faglige fane højt, og gør det stadig. Lige præcis derfor skal det ikke være sådan, at vores forening tror at alle nyuddannede, der har lyst, skal have mulighed for at arbejde på klinik.
  De praktiserendes OK er faktisk med til at kvalitetssikre - tidligere med praksisplanlægningen, i dag med blandt andet kvalitetskonsulenternes arbejde.
  Det er fint at opdyrke nye arbejdsområder for alle de fysioterapeuter, der åbenbart bliver uddannet, uden at der er brug for dem - tankevækkende, at det ikke er lykkedes at få ministerierne til at forstå, at det er meningsløst.
  Jeg er glad for mit arbejde stadigvæk, efter så mange år i branchen. Jeg er træt af at høre på al den klynk der er fra alle jer, der mener at I har ret til.......
  Jette Ottosen
 • Tina Lambrecht

  Kære Hans

  Tak for dine kommentarer. Mht hvordan folk er i arbejde, så er måler vores a-kasse på hvor mange der er i arbejde, men ikke med hvad. Udfra vores medlemsrådgivning der ser vi mange som er i deltids ansættelser som fysioterapeut eller laver andre ting eller har flere jobs for at få de til at hænge sammen. Men jeg er helt enig med dig i at der er meget pres på og de unge mennesker står jo mange gange i kø for at komme til at job.
  Mht psykiatri, så mener jeg ligesom dig at den fysioterapeutiske tilstedeværelse kun kan øges på det her område og i alle sektorerne, det nytter jo ikke meget hvis mna har et godt tilbud i regionsregi, men det så ikke kan følges op når borgeren kommer hjem. Og ikke mindst at man får udbredt en forståelse for ligestilling af psykiatri forhold til somatikken. Jeg sidder i den arbejdsgruppe som er nedsat af ministeriet til at se på det nære og sammenhængende sundhedsvæsen og var så sent som i sidste uge til møde her og i forhold til psykiatri kunne ministeren fortælle, at Sundhedsstyrelsen er i gang med et fagligt forarbejde om psykiatri mhp. forhandlinger om en ny handlings-/udviklingsplan for området. De faglige anbefalinger forventes klar til april. Så det ser jeg frem til så vi kan arbejde videre med det her.
  Mvh Tina Lambrecht
 • Hans Stryger

  Kære Tina og Jeanette.
  Først og fremmest ønsker jeg jer begge en god valgkamp, glæder mig til at følge med i debatten.

  Vi ved at det er en udfordring med alle de nye fysioterapeuter som kommer, som Morten T. har slået fast med syvtommersøm. Det ER et reelt problem som jeg håber at HB sammen med en af jer vil arbejde videre med. Både med modtagelsen af de nye fysser som kommer, men også med kontinuerligt pres på lovgiverne. Jeg håber der kommer en løsning på sigt, da det er meget ærgerligt som Morten skriver, at vi er på vej mod udfordringer som ikke bare lige er nemme at løse. Dermed ikke sagt at vi ikke er dygtige for det er vi, men der Er allerede kamp om pladserne mange steder, omend arbejdsløsheden heldigvis er lav. Ved så ikke om I ud fra de tal ved om det er fysioterapeutisk arbejde de er ansat i eller at de "bare" er i arbejde?

  I nævner begge psykiatrien som et område hvor der kan skabes flere arbejdspladser, det er jeg med min baggrund meget enig i.
  Jeg vil foreslå at der fra Dfys side arbejdes på at flere fys.kandidater bliver ansat, så der kan forskes mere på området. En anden idé kunne være at flere fysser blev ansat enten kommunalt eller regionalt, så de kunne lave hjemmebehandling. Det er jo ofte der at mange borgere ikke får trænet hverken fysik eller mentale helbred.

  Hvad har I af tanker omkring hvordan der kan skabes flere job i den sektor?

  Mvh Hans Stryger

 • Tina Lambrecht

  Kære Eik
  Mht motion på recept, så er jeg rigtig glad for at DGI og DIF har lænet sige frem her. Det er vigtigt at vi får koblet vores indsatser til foreningslivet og vi kan være med at understøtte de gode overgange fra træningstilbud/genoptræning i vores behandlingsregier til foreningslivet. Foreningslivet kan tilbyde et socialt fælleskab som er en stærk driver og motivation for at opretholde fysisk aktivitet. Jeg har netop været i kontakt med med DGI og de ser fysioterapeuter som oplagte samarbejdspartnere. Der skal her i foråret nedsættes en arbejdsgruppe mellem DGI og sundhedsministeriet. Efter aftale med DGI’s formand så udpeger vi sammen med Danske Selskab for Sportsfysioterapi personer som kan indgå i arbejdet. Hvis du har ideer til det her område eller tænker at bestemte personer ville være oplagte til at indgå i det her arbejde så hører jeg meget gerne fra dig og hvis du gerne vil mødes omkring det så siger du bare til.
  Mvh Tina Lambrecht
 • Marie Olsen

  Morten er Trumps kampagnechef din inspiration - noget med en mailskandale - en lov som måske træder i kraft senere og måske er en formandskandidat en virksomhed... bum bum

  Selvfølgelig stritter I klinikejer imod

  KH Marie
 • Morten Topholm

  Hej Marie

  Mailen fra Jeanette Præstegaard er afsendt fra Professionshøjskolen Absalon, men hvis den kom fra hendes privat som ex en poltisk kandidat for et parti tvivler jeg på at man vil se mildere herpå. Der kræves samtykke for at sende reklamemails til virksomheder.

  I endnu højere grad hvis virksomheden er reklamebeskyttet:

  https://indberet.virk.dk/reklamebeskyttelse

  Mailen er forresten lige blevet tilbagekaldt fra Jeanette Præstergaard, så jeg formoder at hun har måtte erkende at sådan kan man ikke køre en valgkamp, men det må vi vel høre fra hende selv hvad ligger bag. Mailen er sendt til flere (alle?) klinikker så vidt jeg kam forstå fra henvendelser jeg har fået fra andre praktiserende kollegaer.

  Vi har altså nogle regler som skal holdes, og efter persondatafordningsloven får virkning fra medio maj, bliver denne beskyttelse af personer og virksomheder håndhævet endnu mere. Det skal en formandskandidat altså kunne agere i, og fejler man beklage for - ikke feje ind under gulvtæppet

  Vh Morten Topholm
 • Marie Olsen

  Kære Tina, Vil du ikke holde din samarbejdspartner Morten Topholm lidt i ro så vi kan få et formandsvalg i en god tone og en egentlig debat?
  Og Morten der står på den hjemmeside du har linket til at man skal være en virksomhed for at udsending anses for spam.
  KH Marie
 • Morten Topholm

  Her er reglerne:

  https://www.forbrugerombudsmanden.dk/Kontakt/Klag-over-spam
 • Morten Topholm

  Hej Jeanette

  Med den nuværnde spamlovgivning, og med tankerne om den kommende persondata forordningslov der teæser i kraft medio maj iår, så er mit svar igen. Du aner åbenbart overhovedet intet om reglerne på området, hvis du tror du kan sende materiale på den måde. Det er, som jeg sagde før ubetryggende at du søger formandsstolen hvis du ikke har styr på almindelig formalia som gælder for alle, også for os praktiserende fysioterapeuter også for dig.

  Værre at du ikke blot erkender din fejl, undskylder og beklager. Så det vil være stilen, når der sker fejl fremover fra din side?

  Vh Morten Topholm
 • Jeanette Præstegaard

  Kære Morten

  Din virksomhed er offentlig tilgængelig.

  Du er i din fulde ret til at makulere mit materiale.

  Bedste hilsener fra
  Jeanette Præstegaard
Se flere
Indsend kommentar