Studieophold i udlandet

Få gode råd og inspiration til at studere eller komme i praktik i udlandet.
Det kan være berigende at studere eller komme i praktik i udlandet. Her på siden kan du høre om Tanja og Lukas' oplevelser.

Som fysioterapeutstuderende har du gode muligheder for enten at komme i praktik eller tage et studieophold i udlandet.

Alle professionshøjskoler har indgået aftaler med udenlandske uddannelsesinstitutioner og kliniske undervisningssteder om udveksling af studerende. Kontakt din studievejledning og hør mere om mulighederne på din skole.

Hvis du gerne vil på udveksling hos en udenlandsk uddannelsesinstitution, der ikke har en aftale med din professionshøjskole, er det ofte også muligt. Det kræver dog, at du selv yder en indsats med at finde og få godkendt stedet og forløbet.

Går du i tanker om et udenlandsk studieophold opfordrer vi til, at du kontakter studievejledningen på dit uddannelsessted for at få vejledning.

Seks gode tip

Du kan tage din SU med under dit udlandsophold. Derudover har du forskellige muligheder for at søge om stipendier, alt efter hvor du rejser hen.

Se reglerne for SU i udlandet på su.dk

Husk, at du kan søge legater i forbindelse med et udlandsophold. Da der ofte er faste deadlines for, hvornår legaterne kan søges, er det vigtigt at gå i gang i god tid. Legatbogen er et godt stedt at starte.

Søg i Legatbogen

Som studerende og medlem af Danske Fysioterapeuter er du dækket af en ansvarsforsikring, som dækker skader på personer og ting opstået ved udøvelse af fysioterapi i forbindelse med uddannelsen. Denne forsikring dækker også praktik i udlandet.

Gennem Danske Fysioterapeuter kan du også få en billig rejseforsikring.

Se hvordan du tegner ansvarsforsikringen

Husk at undersøge, om du skal bruge opholdstilladelse, arbejdstilladelse eller visum i det pågældende land. For eksempel er visum påkrævet i USA og Australien.

Læs om pas og visumregler på Udenrigsministeriets hjemmeside

For at få hjælp til at finde et sted at bo, kan det være en god idé at kontakte klinikken / uddannelsesinstitutionen i udlandet.

Hvis du ikke har fundet en bolig hjemmefra, kan det betale sig at ankomme i god tid, så du har tid til at finde et sted at bo.

Læs om boligsøgning i udlandet på Uddannelses- og Forskningsministeriets hjemmeside Grib Verden

De fleste uddannelsesinstitutioner holder introdage- og aftener for udenlandske studerende. Alternativt er der internationale løbeklubber og studenternetværk som fx Erasmusnetværket.

Hør Tanja og Lukas fortælle om deres studieophold

Både Lukas og Tanja har været i praktik i udlandet i forbindelse med deres uddannelse til fysioterapeut. Her kan du høre dem fortælle om deres oplevelser.

Tanja studerer på Professionshøjskolen UC Syd Esbjerg og var i praktik i udlandet i forbindelse med modul 9 (5. semester). Hun var 9 uger hos Bonilla Fisioterapia, Fuengirola, Malaga, Spanien.

 

Lukas studerer på Professionshøjskolen Absalon og var i 3 måneders praktik på Mater Dei Hospital, Malta.