Artikel fra Fysioterapeuten

Tidligere numre
Fysioterapeuten

"Min opgave er at lindre deres sidste tid"

Dorthe Kragh-Schwarz er palliativ fysioterapeut, og hendes opgave er ikke at helbrede, men at lindre døende patienter i deres sidste tid. Hun trækker ikke alene på en bred palet af fysioterapeutisk viden, men også på en terapeutuddannelse og sin livserfaring. Det indbefatter alt fra funktionelle øvelser til massage, mindfulness og samtaler med de syge og deres pårørende.

Nr.8, 2017
Fysioterapeuten

Der er ikke nok fysioterapeuter på Grønland

67-årige Jørgen Jalving træder af efter syv år som formand for Fysioterapeuter i Grønland, hvor han har arbejdet for at udbrede kendskabet til den fysioterapeutiske faglighed og trække flere fysioterapeuter til den arktiske ø.

Nr.8, 2017 1
Fysioterapeuten

Stor interesse for fysioterapeuter i lægepraksis

Danske Fysioterapeuter gjorde reklame for fysioterapeuter i lægepraksis på dette års Lægedage i Bella Center.

Nr.8, 2017
Fysioterapeuten

Døende i Region Hovedstaden får ikke lindret smerter

Nye regler for tilskud til palliativ fysioterapi i Region Hovedstaden betyder, at flere ligger for døden uden at få smertelindrende fysioterapi.

Nr.8, 2017
Fysioterapeuten

Der er alt for stor ulighed imellem klinikkerne

En ny fraktion indenfor Danske Fysioterapeuter vil arbejde for bedre vilkår for de klinikker, som står udenfor ydernummersystemet. Lige nu går de glip af mange fordele, som tildeles fysioterapeuter, som har aftale med sygesikringen. Det skaber ulige markedsvilkår, mener formand for fraktionen Stefan Kragh og næstformand Mark Ebbesen.

Nr.8, 2017
Fysioterapeuten

"Jeg havde brug for en professionel vurdering"

Mette Kuhre var ikke længe om at slå til, da hun fik tilbudt klinik nummer to. Men selvom lysten til at drive egen forretning ikke fejler noget, har hun haft stor gavn af rådgivning udefra. Hun har f.eks. flyttet sine åbningstider, så de passer til kundernes behov og lært effektiv markedsføring på nettet.

Nr.8, 2017
Fysioterapeuten

Kvalitet i det korte møde med fysioterapeuten

TEMA // Hvad skal der til for at give en god patientuddannelse på ganske kort tid og gøre den indlagte patient i stand til at mestre sin situation efter udskrivelse? Det giver denne artikel et bud på.

Nr.8, 2017
Fysioterapeuten

Kort tid til patienterne kræver benhård prioritering

TEMA // Fysioterapeuter har i gennemsnit 15 minutter til at afklare patientens funktionsniveau, behov for genoptræning, hjælpemidler, afprøve øvelser og informere om forløbet efter udskrivelsen.

Nr.8, 2017
Fysioterapeuten

Ulighed i genoptræningen rammer patienter indenfor neurologien

DEBAT // Hvorfor bliver der givet langt flere specialiserede genoptræningsplaner indenfor ortopædi end indenfor neurologi, som er et mere kompliceret område? Jens Gramstrup Olesen rejser spørgsmålet om ulighed i sundhedsvæsenet.

Nr.8, 2017 1
Fysioterapeuten

Få blåstemplet dine kompetencer

LEDER // "Det betyder, at en fysioterapeut fremover kan blive certificeret kliniker eller specialist," siger Tina Lambrecht, formand for Danske Fysioterapeuter.

Nr.8, 2017
Fysioterapeuten

"Jeg er blevet mere selvsikker, når jeg kommunikerer med borgerne"

KLINISK UNDERVISNING // Som fysioterapeut skal man kunne vende et dårligt førstehåndsindtryk til et godt samarbejde. Det lærte Rasmus Stengaard Holm i sin kliniske undervisning på Træningscenter Pandrup.

Nr.8, 2017
Fysioterapeuten

Patienter med KOL's oplevelse af at få rollator

FORSKNINGSNYT // Studiet undersøger KOL patienters holdning til at bruge rollator.

Nr.8, 2017
Fysioterapeuten

Effekt af træning efter apopleksi

FORSKNINGSNYT // Studiet undersøger dosis-respons af hhv. gangtræning, styrke- og balancetræning til personer med apopleksi og nedsat gangfunktion.

Nr.8, 2017 2