Artikel fra Fysioterapeuten

Tidligere numre
Fysioterapeuten

Et fysioterapeutisk touch på teknologien

Henning Langberg, ny direktør i Copenhagen Healthtech Cluster, vil styrke fysioterapien ved hjælp af nye digitale løsninger. Det skal ske ved et tættere samarbejde mellem sundhedsvæsenet og erhvervslivet.

Nr.4, 2017 6
Fysioterapeuten

Udredning og behandling af vestibulær dysfunktion

Der er god evidens for vestibulær rehabilitering til behandling af svimmelhed.

Nr.4, 2017
Fysioterapeuten

Test og behandling af øresten

Det er enkelt at behandle patienter med øresten. Læs mere om de forskellige manøvrer, du kan benytte til test og behandling af øresten i denne artikel, og støt læsningen med videoklip, der viser, hvordan du gør på fysio.dk

Nr.4, 2017 6
Fysioterapeuten

Venskab eller venlig afvisning?

DILEMMA // Hvad stiller man som fysioterapeut op, når patienten gerne vil fortsætte et venskab uden for behandlingen?

Nr.4, 2017 1
Fysioterapeuten

Vestibulær rehabilitering

Eksempler på øvelser, der kan indgå i den vestibulære rehabilitering.

Nr.4, 2017 2
Fysioterapeuten

De skal have et kærligt skub

KLINISK UNDERVISNING // Martin Eghøj måtte tage alle sine kommunikationsevner i brug, da han skulle overtale modvillige patienter til træning på Odense Universitetshospital.

Nr.4, 2017 2
Fysioterapeuten

Mand og kvinde med svimmelhed

I det følgende præsenteres to forskellige behandlingsforløb med patienter, der lider af svimmelhed. Beskrivelsen har udelukkende fokus på symptomet svimmelhed og inddrager ikke alle de elementer, der normalt gennemgås i forbindelse med anamnese, undersøgelse og behandling.

Nr.4, 2017
Fysioterapeuten

Længere genoptræningsforløb - højere funktionsniveau

FORSKNINGSNYT // Her præsenteres et studie om genoptræningsforløb efter hoftebrud. Studiet er publiceret i Danish Medical Journal.

Nr.4, 2017
Fysioterapeuten

Mere lighed, tak

"Bekæmpelse af ulighed i sundhed er en fælles opgave for virksomheder, organisationer, civilsamfundet og ikke mindst politikerne, der sætter rammerne for samfundet", siger formand Tina Lambrecht.

Nr.4, 2017 1
Fysioterapeuten

Patienterne har fået en stemme

Årets bachelorpris går til Linda Rasmussen, der har udviklet et spørgeskema til at vurdere patienternes tilfredshed med genoptræningen. Hendes vinderartikel beskriver processen, hvor hun inddrog både patienter og terapeuter.

Nr.3, 2017
Fysioterapeuten

Cueing gør det lettere at vende under gang

FORSKNINGSNYT // Her præsenteres et studie om anvendelse af cueing til patienter med Parkinsons sygdom. Studiet er publiceret i Journal of Neurologic Physical Therapy.

Nr.4, 2017