Fagkongres 2025: Nu kan du byde ind med forslag til programmet

Hvilke sessioner ser du allerhelst være på programmet til Danske Fysioterapeuters Fagkongres 2025? Indsend dit forslag til det faglige program, der næste år byder på helt nye tiltag.
Fagkongressen samler energiske og videbegærlige fysioterapeuter på tværs af landet. Her er det fra den seneste fagkongres i 2022 i Odense Congress Center, hvor den kommende Fagkongres 2025 også skal afholdes. Foto: Carsten Bundgaard.

Forestil dig en summende sal fuld af fysioterapeuter. Videbegærlige og nysgerrige på deres fag og egne færdigheder.

Og klar til at suge ny viden til sig og til at debattere vigtige perspektiver inden for professionen.

Allerede næste forår – den 13. til 15. marts 2025 – afholder Danske Fysioterapeuter igen fagkongres i Odense Congress Center, og planlægningen af det kæmpestore arrangement er i fuld gang.

Derfor håber vi nu på at få dine vigtige input.

Det fortæller faglig konsulent Janne Dyrby, der er en af projektlederne ved Fagkongres 2025. Hun står for at planlægge det videnskabelige program sammen med det videnskabelige panel.

”Vi vil gøre alt for, at Fagkongres 2025 bliver alle medlemmers fagkongres. Derfor åbner vi i dag for, at du kan indsende dine forslag til, hvilke lange og korte symposier, workshops og round table-sessioner der skal være på fagkongressen næste år,” siger Janne Dyrby.

Læs mere om de forskellige sessionstyper

Temaet på den kommende fagkongres er ”Fysioterapi i bevægelse”. 

Det er et bredt, men vigtigt tema. For både faget og den enkelte fysioterapeut er i bevægelse. Og fysioterapeuter skal også i fremtiden kunne bidrage positivt som en vigtig aktør i fremtidens sundhedsvæsen.

Hvem kan sende forslag?

Alle – fra faglige selskaber til forsknings- og udviklingsmiljøer – opfordres til at indsende forslag til programmet. Det skal du gøre senest den 1. juli 2024 via siden med skemaet til formålet.

”Vi håber, at du vil snakke sammen med andre på tværs af faglige selskaber, miljøer og netværk. Jo flere I går sammen om at stille et forslag, jo mere kvalificeret og relevant for medlemmerne bliver sessionen formentlig,” siger Janne Dyrby.

Går du med en konkret idé eller et ønske, så prik til den oplægsholder, som du håber vil være med.

”Tag gerne kontakt til de personer, der kunne være oplagte oplægsholdere til emnet i dit forslag. Så kan de reservere dagen i deres kalendre. Men husk, at vi ikke kan love, at forslaget kommer med, før det videnskabelige panel har taget endeligt stilling til forslaget,” siger Janne Dyrby.

Som noget nyt kan du deltage i minikursus

Sessionerne på Fagkongres 2025 byder også på nogle nye justeringer sammenlignet med tidligere år.

For vi har lyttet til evalueringen af og tilbagemeldingerne fra den seneste fagkongres.

Det første tiltag er en måde at tilgodese et ønske om at kunne styrke din argumentation for at deltage i fagkongressen over for din arbejdsgiver.

”Nogle medlemmer har savnet at kunne vise deres respektive arbejdsgivere endnu mere konkret, hvad de kan få med hjem af vigtige værktøjer, hvis de deltager på fagkongressen. For selvom det er selvfølgeligt for dig, skal det jo også være det for din arbejdsgiver,” siger Janne Dyrby og tilføjer:

”Derfor har vi som noget helt nyt i år indført nogle minikurser som en del af programmet. Det bliver såkaldte lange symposier af to gange 90-minutters varighed, hvor du som medlem virkelig får mulighed for at fordybe dig i det konkrete emne.”

Hvis du deltager i en af de lange symposier, får du også et kursusbevis med hjem. Det kan du vise til din arbejdsgiver, bruge til dit CV eller dele på for eksempel LinkedIn.

Nye tiltag skal give rum for fordybelse

Og så til den anden ændring, når det kommer til programmet. 

Den handler om længden på sessionerne. Her var evalueringen fra den seneste fagkongres nemlig også ganske tydelig.

”Der er et behov for, at sessionerne bliver lige lange. Derfor har vi også valgt at ændre formatet på workshops og round table-sessionerne, så de nu også er 90 minutter ligesom de korte symposier. På den måde undgår vi opbrud, og at deltagerne skal løbe fra det ene til det andet undervejs,” siger Janne Dyrby.

Alle parallelsessionerne begynder og slutter således på samme tid.

”Det håber vi vil give mere ro og bedre mulighed for at fordybe sig i den enkelte session,” siger Janne Dyrby.

Har du spørgsmål til det faglige program? Læs vores FAQ

Find mere information på siden for Fagkongres 2025