Prisuddeling: Hyldest til sundhedens forskere og udviklere

Igen i år er Dansk Selskab for Fysioterapi med til at afholde prisoverrækkelse for Danmarks bedste kliniske forsøg og afprøvninger 2023. Du kan nu indstille projekter inden for otte forskellige kategorier.
Prisvindere i 2022: Forskerholdet bag CARMEN: Justina Petersen, fysioterapeut (th.), Victor Sørensen (humanfysiolog), Julie Midtgaard (forskningsleder) og Bolette Skjødt Rafn, fysioterapeut (th.) vandt prisen som ”Årets nye forskningsmiljø." Foto: Joachim Rod.

Sidder du i et nyt fantastisk forskningsmiljø, er du i gang med ekstraordinære kliniske forsøg eller arbejder du sammen med en ildsjæl, der har løftet dit blik for et overset sygdoms- eller behandlingsområde? Så kan du indstille til en eller flere priser som Danmarks bedste kliniske forsøg og afprøvninger 2023.

I år kan der indstilles projekter inden for otte forskellige kategorier.

I 2022 var mange fysioterapeuter nomineret til priserne. Flere fysioterapeuter rejste hjem til deres afdelinger og forskergrupper, som vindere af én af de mange kategorier. 

Læs nyhed om vinderne fra prisuddelingen i 2022

Deadline for indstillinger den 21. april

Det er muligt at indstille så mange forskellige forskningsgrupper, afdelinger eller enheder, som ønsket. Aktiviteterne, der bliver indstillet, skal blot være aktuelle og kunne leve op til ovennævnte kriterier.

Der er deadline for at indsende indstillinger den 21. april 2023.

Alle indstillinger bliver bedømt af en bredt sammensat dommerkomité med faglig indsigt i kliniske forsøg bredt set. Dansk Selskab for Fysioterapi har bl.a. udpeget Kristian Thorborg, idrætsfysioterapeut og professor ved Ortopædkirurgisk afdeling og Fysio-Ergoterapeutisk afdeling Amager-Hvidovre Hospital og Københavns Universitet som en af deltagerne i dommerkomitéen.

Hent indstillingsblanket

Hvad lægges der vægt på i bedømmelsen?

Arrangørerne bag prisuddelingen inviterer alle med kendskab til spændende, gode og innovative kliniske forsøg og afprøvninger til at indstille kandidater til de enkelte priser. Gældende for alle priser er, at der vil blive lagt vægt på følgende forhold:

  • Behandlingseffekt og formidling af resultater
  • Effektivitet (f.eks. i forhold til gennemførlighed, patientrekruttering mv.)
  • Organisering, der understøtter arbejdet med kliniske forsøg og afprøvninger
  • Dedikation og allokering af tid
  • Åbenhed/gennemsigtighed
  • Faglighed og kompetencer (hos specifikke medarbejdere)
  • Særlige kompetencer oo resultater inden for specifikke dele af forsøgsarbejdet: feasibility/opstart/beslutning/drift.

Derudover vil der blive lagt vægt på aktualiteten af det kliniske forsøg/afprøvning. Det kan f.eks være nye resultater, eller en ny, innovativ tilgang, som lige er blevet lanceret.