Elektroniske skærme giver bedre genoptræning
Skærme med individuelle træningsprogrammer bliver fremover en del af tilbuddet på Døgngenoptræningen i Randers Kommune. Det har fysioterapeut Randi Nielsens sørget for.
”Det betyder, at vi kan gøre det meget lettere for borgerne selv at træne effektivt. Lige nu bruger vi billeder på papir, men det kan være svært at se ud fra det præcis, hvad det er, man skal gøre,” siger hun.
Det nye tiltag har nu sikret Randi Nielsen Danske Fysioterapeuter i Region Midtjyllands Innovations- og Iværksætterpris.
Kollegaer overraskede prisvinder
Det er Randi Nielsens kollegaer, der har indstillet hende til prisen. Hun opdagede det først, da regionsformand Sanne Jensen mødte op for, at overrække den.
”Jeg anede ingenting. Jeg er meget rørt over, at de synes, at jeg skulle vinde. Jeg synes, jo bare at jeg har prøvet nogle af de ideer, jeg har fået i det daglige,” siger Randi Nielsen.
Hun sætter stor pris på, at det er kollegaerne, der har indstillet hende.
”Deres opbakning betyder rigtig meget. Det kræver ekstra ressourcer at indføre skærmene. Jeg er glad for, at de tænker, det er det værd,” siger Randi Nielsen.
Individuelle programmer
Indtil videre har fysioterapeuterne optaget 21 øvelser, som kan stykkes sammen til individuelle træningsprogrammer for beboerne på Døgngenoptræningen.
Beboerne er borgerne, der har brug for intensiv genoptræning. Det er typisk hjerneskadede eller ældre mennesker, der har brækket hoften.
”Det er afgørende, at skærmene er simple at bruge. Nogle af vores borgere er meget dårlige,” siger Randi Nielsen.
Programmerne på de elektroniske skærme er lavet i samarbejde med firmaet InCare og en ingeniørstuderende. Pengene til skærmene kommer fra en innovationspulje i Randers Kommune.
Et godt eksempel
Regionsformand Sanne Jensen overrakte prisen. Hun mener, at Randi Nielsen er et godt eksempel på, at man kan komme langt, når man er inspireret af at gøre det bedre for borgerne.
”Det kan virke lavpraktisk, men det er sådan noget, der virkelig kan være med til at sikre bedre behandling til nogle borgere, der virkelig har brug for det. Det viser, at det betyder noget, at man som medarbejder får mulighed for at afprøve sine ideer,” siger Sanne Jensen.