Tilmelding til yderregisteret
Support
Oplever du problemer med skemaerne, kan du kontakte os på fysio@fysio.dk eller 33 41 46 20.
Som selvstændig fysioterapeut der arbejder under sygesikringsoverenskomsten, skal du tilmeldes yderregisteret hos regionen, inden du starter. Det samme gælder for fysioterapeuter, som du ansætter.
Sådan udfylder og sender du skemaerne
Vores digitale løsning er desværre ramt af et teknisk nedbrud. Indtil dette er løst skal du printe og sende skemaerne til os.
Hent skemaer
Skema til tilmelding eller ændring til yderregistret – speciale 51 og 62
Skema til meddelelse om ansættelse af fysioterapeut på ydernummer
Skema til meddelelse om brug af vikar på ydernummer
Vejledning
- Åbn skemaet og udfyld det.
Du kan vælge at gemme skemaet på din computer. - Udfyld felterne.
- Print skemaet ud.
Hvis du, når du printer, får besked om, at der er felter, der mangler at blive udfyldt, skal du gå tilbage og sikre dig, at du har udfyldt alle relevante felter, før du igen udskriver. - Underskriv skemaet
- Scan skemaet
- Send skemaet til Danske Fysioterapeuter som en vedhæftet fil på fysio@fysio.dk
- Når vi har modtaget det underskrevne skema, sender vi det videre til din region. Du får svar om dit ydernummer fra regionen efter ca. 1 måned. Svaret fra regionen får du i din virksomheds e-Boks.
Ansøg om ydernummer som selvstændig på klinik
Det betaler sig at være medlem
En af de mange fordele, der er ved at være medlem hos Danske Fysioterapeuter, er at din ansøgning om ydernummer behandles uden yderligere omkostninger.
Er du ikke medlem af foreningen, vil du blive pålagt et administrationsgebyr på 1.000 kr. for behandling af din ansøgning. Du vil desuden blive opkrævet et overenskomstbidrag i den periode, du bruger overenskomsten. Overenskomstbidraget svarer til 75 procent af kontingentet for ordinære medlemmer.
Når du som ejer eller lejer skal tiltræde overenskomsten og have et ydernummer, skal du sende dine informationer i skema til tilmelding eller ændring til yderregisteret.
Du skal også bruge skemaet, hvis der efterfølgende sker ændringer i de oplysninger, som du tidligere har oplyst på skemaet.
Vejledning
I skemaet skal du vælge en af disse
- Overtagelse af kapacitet:
Vælges hvis du overtager (en del af) klinikkens eksisterende kapacitet.
Anfør kun det ydernummer vedrørende den kapacitet, der overtages, hvis fx en fysioterapeut med ydernummer stopper på klinikken. - Nyetablering:
Vælges hvis du har fået tildelt ny kapacitet, som følge af regionens praksisplan.
(I forbindelse med overenskomsten pr. 1. januar 2024 er det aftalt, at der skal være nyetableringer svarende til en omsætning på 86 mio. kr. Den største del af den nye kapacitet forventes slået op senest i 2. halvår 2025. Den sidste del forventes opslået i 2026.) - Øvrige ændringer:
Vælges hvis du har ændringer til oplysninger, som du tidligere har oplyst.
Tidsfrist
Husk at give besked via ydernummerskemaet med 1 måneds varsel til den første i en måned. Det vil fx sige, at du kan få dit ydernummer med virkning fra den 1. maj, hvis du sender ydernummerskemaet senest den 31. marts.
Skema til tilmelding eller ændring til yderregistret – speciale 51 og 62
Børneattest: Hold øje med din private e-Boks
Hvis du skal overtage en kapacitet, har du på ydernummerskemaet skrevet under på, at regionen må indhente en børneattest vedr. dig. Rigspolitiet fremsender herefter en samtykkeerklæring til din private e-Boks med anmodning om godkendelse til at indhente børneattesten. Den skal du godkende, før regionen kan behandle din ansøgning.
Ansættelse af fysioterapeut på dit ydernummer
Hvis du ansætter en fysioterapeut på dit ydernummer, skal du give besked, inden den ansatte starter. Det gør du i skemaet, som du finder link til nedenfor.
Du skal som arbejdsgiver fra 1. januar 2024 indhente børneattest ved nye ansættelser senest 3 uger efter ansættelsen. Læs om børneattest i 'Ofte stillede spørgsmål' nedenfor.
Med kapacitet på klinikniveau giver det bedst mening, at klinikejer registrerer ansatte fysioterapeuter under sit ydernummer, da det er klinikejer, der ansætter og udbetaler løn.
Husk at du skal give besked, når den ansatte stopper igen. Det gør du ved at sende en mail direkte til regionen og med kopi til fysio@fysio.dk med besked om, pr. hvilken dato den pågældende ansatte stopper på ydernummeret.
Hvis du samtidig sender et skema med besked om en ny ansat fysioterapeut, kan du alternativt give beskeden om ophør i denne forbindelse ved at skrive om ”udskiftningen” i feltet Supplerende oplysninger på skemaet om meddelelse af ansættelse af fysioterapeut.
Skema til meddelelse om ansættelse af fysioterapeut på ydernummer
Brug af vikar på dit ydernummer
Hvis du eller en af dine ansatte er fraværende og skal bruge en vikar i over 2 måneder, skal du give besked ved at udfylde skemaet, som du finder link til nedenfor.
Du har ret til at bruge vikar i op til 1 år.
Du skal som arbejdsgiver fra 1. januar 2024 indhente børneattest på vikaren senest 3 uger efter, at vikaren er startet. Læs om børneattest i 'Ofte stillede spørgsmål' nedenfor.
Skema til meddelelse om brug af vikar på ydernummer
Regler og vilkår for brug af vikarer
Hvilke forsikringer er nødvendige? Hvordan sker afregning på dit ydernummer? Må brug af vikar medføre en stigning i aktiviteten på dit ydernummer? Kan en vikarperiode vare mere end 1 år?
Ofte stillede spørgsmål
Et ydernummer bruges til at identificere fysioterapeuter, der er selvstændigt tilsluttet sygesikringsoverenskomsten, herunder til afregning. Ydernummeret dækker ikke (som før 2024) over en bestemt kapacitet, som definerer, hvor meget fysioterapeuten kan behandle med tilskud fra den offentlige sygesikring.
Der indgås typisk aftale på klinikken om, hvordan omsætningsmuligheden inden for klinikkens samlede kapacitet pr. speciale fordeles mellem fysioterapeuterne på klinikken.
Det kan ske ved, at du
- Overtager en eksisterende kapacitet, dvs. køber en eksisterende klinik som eneejer eller medejer af klinikken. (Danske Fysioterapeuter er ikke involveret i handler og har ikke kendskab til prissætningen af klinikker)
- Overtager kapacitet lejer. Du disponerer over en del af klinikkens samlede kapacitet, så længe du er tilknyttet klinikken som lejer
- Søger om ny kapacitet:
I forbindelse med overenskomsten pr. 1. januar 2024 er det aftalt, at der skal være nynedsættelser svarende til en omsætning på 86 mio. kr. Den største del af den nye kapacitet forventes slået op senest i 2. halvår 2025. Den sidste del forventes opslået i 2026.
Du afmelder dit ydernummer ved at skrive et brev til den region, klinikken ligger i. I brevet skal det fremgå fra hvilken dato, du ønsker at afmelde ydernummeret. Afmeldelse af ydernummeret skal ske med 1 måneds varsel til den 1. i en måned. Regionen har dog mulighed for at tillade, at fratrædelsen sker med kortere varsel end 1 måned.
Send brevet til Praksisadministrationen i din region. Send også en kopi af brevet til Danske Fysioterapeuter. Du kan også give besked ved at sende en mail til regionen med kopi til fysio@fysio.dk. Husk, at du ikke skal opsige dit ydernummer, hvis du er fraværende i en begrænset periode. Heller ikke, hvis du antager en vikar. Hvis du gør det, mister du dit ydernummer.
Region Hovedstaden
Koncern Praksis
Kongens Vænge 2
3400 Hillerød
csuyderfys@regionh.dk
Region Sjælland
Primær Sundhed
Alleen 15
4180 Sorø
dnsv@regionsjaelland.dk
Region Syddanmark
Damhaven 12
7100 Vejle
praksis@rsyd.dk
Region Midtjylland
Praksisadministrationen
Skottenborg 26
P.O. 21
8800 Viborg
fys-team@rm.dk
Region Nordjylland
Praksisområdet
Niels Bohrs vej 30
9220 Aalborg
region@rn.dk
Gå ind på Styrelsen for Patientsikkerheds autorisationsregister. Brug dit fulde navn og/eller din fødselsdag til at søge dig selv frem i registret.
Hvis du ikke fremgår af registret, søg autorisation hurtigst muligt igennem Styrelsen for Patientsikkerheds hjemmeside eller kontakt dem på +45 72 22 74 00.
For ansatte og vikarer
Som følge af gældende overenskomst er klinikejer fra 01.01.2024 forpligtiget til at indhente samtykke fra den ansatte/vikaren til indhentelse af børneattest.
Klinikejer skal påse at børneattesten ikke er påtegnet med alvorlige anmærkninger med relevans for virke under overenskomsten. Dette gælder både ansættelser efter § 24 og efter vikarbestemmelsen. Klinikejer er forpligtiget til at indhente børneattesten senest 3 uger efter ansættelsen.
Børneattester indsendes kun til regionen, hvis regionen fremsætter ønske om dette.
For ejere og lejere
Ved tiltrædelse til overenskomsten, anføres der i ydernummerskemaet fuldmagt til regionen til at indhente børneattest. Regionen træffer afgørelse om, hvorvidt en børneattest er påtegnet alvorlige anmærkninger af relevans for at virke under overenskomsten. Afgørelsen meddeles fysioterapeuten, som ved regionens godkendelse kan tiltræde overenskomsten. Såfremt regionen finder, at en børneattest er påtegnet alvorlige anmærkninger, afvises ansøgningen ved regionens afgørelse
For ejere, lejere og ansatte på klinikken som hidtil ikke har givet samtykke til indhentelse af børneattest
For fysioterapeuter, som er tiltrådt før 1. januar 2019 og dermed ikke har givet fuldmagt til indhentelse af børneattest i forbindelse med tiltrædelse til overenskomsten, giver fysioterapeuten fuldmagt til regionen til at indhente en børneattest, såfremt regionen stiller forslag herom.
Vejledning til indhentelse af børneattest
Den pågældende medarbejder skal give samtykke til indhentningen af børneattesten.
Samtykkeerklæringen findes på nedenstående link, og skal udfyldes af hhv. klinikejer og medarbejder
Samtykkeerklæring til bestilling af børneattest
Medarbejderen udfylder første del af skemaet, og klinikejer udfylder den midterste del. Sidste del udfyldes af politiet. På side 2 er der en vejledning som skal udleveres til personen der indhentes oplysninger på.
Efter samtykkeerklæringen er udfyldt, ansøges der digitalt om indhentelse af børneattest, på nedenstående link.
Alternativt skal attesten sendes med digital post til Kriminialregisteret.
Se mere om attest med digital post
Blanketten kan også sendes med almindelig post, se øverst på blanket for adressen.
For yderligere vejledning og spørgsmål henvises til politiets side om børneattester, hvor du finder spørgsmål og svar.
Som mobil fysioterapeut (uden fast klinikadresse) kan du søge om at få konverteret ydernummeret til ejerstatus med krav om tilknytning til klinik.
Herved får du mulighed for at indgå i et fagligt fællesskab og samarbejde om patienterne på en klinik, samt mulighed for senere at overdrage din kapacitet til en klinik.
Som ejer eller lejer er du selvstændigt tilmeldt overenskomsten og skal have eget ydernummer. Dog er en undtagelse vedr. situationen, hvor der er flere ejere af en klinik med samme CVR-nummer, som udtrykker ønske om, at ejerne anvender samme ydernummer. Det er her regionen, der vurderer, om den kan acceptere fælles ydernummer i netop denne situation, henset til diverse administrative og digitale processer og nødvendigheder af data mv.
Alle fysioterapeuter, der er tilmeldt overenskomsten (altså ejere og lejere), er forpligtet af alle overenskomstens bestemmelser, også i den situation hvor flere ejere med samme CVR-nummer undtagelsesvis anvender samme ydernummer.
Som eksempel kan nævnes bestemmelsen om minimumsomsætning, hvor fysioterapeuten (det vil sige den enkelte overenskomsttilmeldte ejer eller lejer) skal have en årlig minimumsomsætning.
Desuden gælder det, at (med)ejeren f.eks. indbetaler til pensionsordningen og er forpligtet i forhold til de nye kvalitetsnetværk, selvom medejeren ikke har eget ydernummer.
Desuden gælder bestemmelser i § 38, stk. 2 om, at man ikke kan eje et ydernummer uden at have hovedbeskæftigelse med at drive og tage ansvar for egen klinik/egne klinikker, også for medejere, der ikke er tildelt eget ydernummer. Ligeledes gælder bestemmelsen om, at klinikejer højst kan eje eller være medejer af 6 klinikker. Endvidere gælder tillægget om gebyr uanset om medejer får tildelt eget ydernummer eller ej.