Ny databeskyttelsesforordning

Den 25. maj 2018 træder den nye databeskyttelsesforordning i kraft. Det betyder strammere krav til beskyttelse af persondata på klinikkerne.

Den nye databeskyttelsesforordning træder i kraft 25. maj 2018. Den erstatter det nuværende persondatadirektiv og har en række konsekvenser for privatpraktiserende fysioterapeuter.

Forordningen betyder, at man som praktiserende fysioterapeut skal efterleve nye regler for behandling af personoplysninger. Overtrædelse af de nye regler kan være forbundet med betydelig bødestraf. Der er derfor god grund til, allerede nu, at påbegynde arbejdet.

De nye regler er komplicerede, og de danske fortolkninger af EU-forordningen er ikke klar endnu. Danske Fysioterapeuter har derfor bedt et advokatfirma hjælpe med at udarbejde en række dokumenter, herunder skabeloner til datastrømsanalyse, samtykkeskabelon og vejledning. På den måde kan Danske Fysioeterapeuter sikre sig, at dokumenterne ikke kun lever op til databeskyttelsesforordningen, men også til journalføringsbekendtgørelsen, sundheds- og autorisationsloven.

Materiale klar i starten af det nye år

Danske Fysioterapeuter forventer, at materialet kan være klar omkring den 1. januar. Så snart der er nyt, bliver der kommunikeret her på hjemmesiden og i Danske Fysioterapeuters nyhedsbrev.

Hvis din klinik lever op til reglerne i den nuværende persondatalov, er du godt på vej til at opfylde betingelserne i forordningen

Se Danske Fysioterapeuters FAQ om databeskyttelsesforordningen

Se Datatilsynets 12 spørgsmål til virksomhedens dataansvarlige (pdf)

Tag Erhvervsstyrelsens persondatatest: Lever din virksomhed op til lovkravene?

Del eller udskriv artiklen

Kontakt

Nicolai Kempel Sigh

Nicolai Kempel Sigh

Forhandlingskonsulent for ledere
3341 4676