Molliidragten - et hjælpemiddel der udfordrer tonus
Mollii er en ny behandlingsform, der giver mulighed for afslapning af spastiske, stive og smertefulde muskler på en sikker og nem måde, og det hjælper flere mennesker med spasticitet og ændret muskelspænding. Mollii anvendes af mennesker med neurologiske symptomer - eksempelvis cerebral parese, apoplexia cerebri og rygmarvsskade.
Mollii er en specialdesignet elastisk heldragt, der reducerer smerter og øger mobiliteten ved hjælp af elektriske impulser. Dragten er designet i et elastisk materiale, hvor elektroderne er placeret på de store muskelgrupper.
Batteridreven strøm sendes til 58 elektroder på indersiden af tøjet, hvor det er muligt at stimulere 42 forskellige muskler, afhængig af patientens behov.
Mollii er et kropsbårent hjælpemiddel, som indstilles i forhold til de individuelle behov. Mollii afhjælper symptomer som følge af en neurologisk sygdom eller hjerneskade.
Det særlige ved Molliidragten er, at brugeren arbejder sammen med dragten og opnår derved reduktion af de gener, der ledsager spasticiteten.
Mollii bruges i ADL-aktiviteter, strømmen ligger i samme frekvensfelt som vores nervesystem gør, når vi er almindeligt aktive i hverdagen med tøjvask, madlavning og meget mere.
Workshoppen begynder med en præsentation med efterfølgende debat og spørgsmål fra deltagerne.
Oplægsholdere
- Anne Lammert, fysioterapeut
- Peter Kolbye, fysioterapeut
- Carsten Olsson, fysioterapeut