Fysioterapeuter er bagud på point

Konkurrencen er hård, når en chefstol skal besættes. Jo højere stillingen er i hierarkiet, jo mere er fysioterapeuter – som udgangspunkt – bagud på point i denne konkurrence. Sådan lød vurderingen fra rekrutteringskonsulent ved årets fagkongres.
Jo højere stillingen er i hierarkiet, jo mere er fysioterapeuter bagud på point i denne konkurrence.

Har man en leder i maven, er der som udgangspunkt to spor, man kan forfølge. Man kan lede terapeuter eller man kan søge længere op i ledelseshierarkiet og lede andre faggrupper. Vælger man det sidste, er konkurrencen ofte hårdere og en række andre faggrupper står stærkt i feltet. Det gælder ikke mindst DJØF’ere, som har styring, problemløsning og strategi som centrale kompetencer.

Som Hirse Tikjøb, rekrutteringskonsulent fra Mercuri Urval, formulerede det på en workshop på årets fagkongres, er ”fysioterapeuter bagud på point, når de ønsker at lede andre faggrupper”.

Efterslæb kan indhentes

Det skal dog ikke tage modet fra fysioterapeuter, som drømmer om ledelse på højere niveauer. Hirse Tikjøb understregede, at førerfeltet kan indhentes med relevant lederuddannelse og erfaring. Og ved at man går helhjertet efter karrieren som leder.

”Ledelse er ikke både og. Man kan ikke både være leder og være specialist på sit fagområde. Man må vælge”, sagde Hirse Tikjøb på workshoppen.

Deltagerne fik desuden en række tips og tricks på workshoppen. Hirse Tikjøb pegede blandt andet på, at det er vigtigt, at man ikke sidder for længe i det samme lederjob, får erfaring fra forskellige sektorer og at man får erfaring med at løse ledelsesopgaver uden for sit eget fagområde, hvis man vil køre sig selv i stilling til et job, hvor ledelse af andre faggrupper indgår.

Efterspurgte kompetencer

På workshoppen fik tilhørerne også en kort introduktion til, hvilke kompetencer et rekrutteringsbureau som Mercuri Urval ser efter, når de skal besætte lederstillinger. En god kandidat til en lederpost skal blandt andet være inspirerende, sætte retning, afstemme forventninger, være innovativ, sætte fokus på resultater og følge op, planlægge, udvikle, netværke, delegere og støtte.

En sådan liste kan umiddelbart virke overvældende, ligesom skiftet fra menig medarbejder til leder eller skiftet fra at lede egne fagfæller til at lede andre faggrupper kan virke uoverskuelig. Men Danske Fysioterapeuter står klar til at hjælpe.

Foreningen har et politisk og strategisk mål om at motivere og støtte flere fysioterapeuter til tidligt at søge ledelse som karrierevej. Ligesom foreningen ønsker at motivere og støtte flere ledere til at stræbe efter ledelsesposter på højt strategisk niveau.

Derfor har foreningen en række tilbud til medlemmer med interesse i ledelse.

Herunder:

  • Karriererådgivning og sparring på CV og ansøgning
  • Mentorordning til nye ledere og lederspirer
  • En årlig lederkonference
  • Afklaringsforløbet ”Nysgerrig på ledelse”
  • Lederlønsparring

Du kan læse mere om Danske Fysioterapeuters tilbud her

Se alle nyheder fra fagkongressen