Stor variation i kommende kandidatspecialer
Syv kandidatstuderende præsenterede her til morgen deres kandidatspecialer for hinanden og andre interesserede på fagkongressen. Workshoppen var en mulighed for at præsentere og få feedback på undersøgelsesspørgsmål og/eller de første resultater.
Selvom specialerne stadigvæk er under udarbejdelse, stod det klart, at der er ny og spændende viden på vej.
Ny og spændende viden på vej
De syv kandidatstuderende beskæftiger sig med helt forskellige patientgrupper og studiedesigns.
Mens Dorte Kildegaard vil oversætte spørgeskemaet NIH-CPSI, så det fremadrettet også kan anvendes til danske mænd med kroniske smerter i underlivet, er Daniel Broholm i gang med at sammenligner recovery blandt patienter med nakkesmerter, og patienter der samtidig også har symptomer på PTSD.
Efter opfordring fra Dansk Karkirurgisk Selskab er Janne Jensen ved at kortlægge antallet af rehabiliteringstilbud i den offentlige sektor til patienter medclaudicatio intermittens (vindueskiggersyndrom), mens Kamilla Kildegaard Kristiansen evaluerer et måleredskab til monitorering af fysisk aktivitet hos mennesker med apopleksi.
Laurine Nilssons speciale omhandler derimod langtidsfollow-up af operativt og non-operativt behandlet patienter med akillessenerupturer, og Jens-Christian Hviid undersøger om træning ved lav intensitet har en akut smertereducerende effekt.
Et enkelt kvalitativt speciale
Helene Sejrsen præsenterede workshoppens eneste kvalitative speciale, der omhandler patientinvolvering i prioriteringen af forskning. Specialet vil gennem gruppeinterviews med mennesker med artrose identificere, hvilken forskning patienterne selv efterspørger.
Ingen af de ovennævnte specialer er publiceret endnu.
Du skal logge ind for at se kommentarer og selv kommentere
Log ind
Er du endnu ikke medlem? Bliv medlem i dag og få fuld adgang til fysio.dk, og gør brug af vores mange medlemsfordele.