Fertilitetsbehandling
Et forløb i fertilitetsbehandling kan være en privat sag for mange, hvorfor de ikke deler det med deres arbejdsgiver, men som medarbejder bliver du stillet væsentligt bedre ved at være åben over for din arbejdsgiver omkring din fertilitetsbehandling.
Løn under forløbet
Hvis årsagen til barnløshed er hos dig, har du ret til både fravær og løn fra din arbejdsgiver ved konsultationer og behandling, da det sidestilles med almindelig sygdom. Er årsagen til barnløsheden hos din partner, har du ikke ret til fravær og løn. Hvis du gerne vil med til behandlinger, kan du benytte fleks eller fridage.
Ved at fortælle din arbejdsgiver om din situation, vil du som ofte også møde en større forståelse overfor det øget fravær.
Ligesom ved andre lægeaftaler, skal du forsøge at lægge aftalerne udenfor den normale arbejdstid, så vidt det er muligt. Din arbejdsgiver kan bede om lægelig dokumentation for behandlingen.
Bedre beskyttelse mod opsigelse
Hvis du fortæller din arbejdsgiver, at du er i gang med fertilitetsbehandling, kan du være bedre beskyttet imod opsigelse, det gælder både for mænd og kvinder. Skulle du blive opsagt under fertilitetsbehandling, er det op til din arbejdsgiver at bevise, at opsigelsen ikke har noget med fertilitetsbehandlingen at gøre.
Det har ingen betydning om, det er dig eller din partner, der er årsag til barnløsheden.
Din arbejdsgiver kan få refusion
Når du er i behandling for barnløshed, kan du lave en §56-aftale med din arbejdsgiver, som betyder, at din arbejdsgiver kan få refusion allerede fra din første fraværsdag ifm. behandling for barnløshed.
Der er dog visse betingelser som skal være opfyldt:
- du skal være i behandling eller beslutningen om behandling skal være truffet på ansættelsestidspunktet, eller
- du skal inden for de sidste 12 måneder have haft 21 fraværsdage grundet facilitetsbehandling
Det er din bopælskommune, som skal vurdere, om du opfylder en af betingelserne for en §56- aftale og godkende aftalen.