Planen blev sat på pause
Hvilket job drømte du om, da du blev færdig?
Jeg blev færdig fra Københavns Professionshøjskole i sommeren 2020, og min plan var at begynde min karriere i Norge. Jeg ville gerne ud at rejse og få nogle oplevelser. Men Norge har ændret reglerne for fysioterapeuter, så nu skal man igennem en etårig turnustjeneste, før man kan begynde at arbejde. Jeg brugte enormt meget tid på at undersøge mulighederne, men endte med at droppe drømmen.
Hvad besluttede du at gøre derefter?
Jeg flyttede tilbage til min hjemby Sønderborg i november 2020 og søgte fysioterapeutjobs. Der blev måske slået en stilling op hver anden uge, så der var ikke mange job at søge. Som tiden gik, og jeg ikke fik et job, tænkte jeg, at jeg blev nødt til at sige ja til et eller andet, som lå inden for rækkevidde. Gennem jobcentret blev jeg henvist til at blive coronapoder for Sønderborg Kommune, hvor jeg blev ansat i marts og arbejdede i fem måneder. Senere fik jeg job som handicaphjælper.
Tema: Mit første job
Hvert år sluser skolerne nye fysioterapeuter ud på arbejdsmarkedet. I dette tema ser vi på, hvor mange der får et job og hvilke typer stillinger, de får.
Du kan også møde Nina, som tog til Sverige, Cecilie, der blev vikar på en covid-afdeling, Maria, der har fået drømmejobbet som selvstændig sportsfysioterapeut og Karsten, som er handicaphjælper.
Hvor arbejder du nu?
Jeg arbejder som handicaphjælper mellem 25-30 timer om ugen hos Din Hjælperordning. Stillingen er ufaglært, men de har rigtig stor tillid til, at jeg kan sendes ud de fleste steder, fordi jeg har en baggrund som fysioterapeut. De har brugt mig som en form for supervikar. På de cirka 2,5 måned, hvor jeg har arbejdet for dem, har jeg kørt Syddanmark rundt. Det giver noget erfaring, og det har været godt at komme ud forskellige steder og lære forskellige praksisser. Den kommende tid fortsætter jeg nok med at arbejde som handicaphjælper. Det kan jo også være, at det åbner nogle muligheder.
Kan du bruge din uddannelse?
Det er ikke direkte fagligt relevant arbejde, men jeg kan bruge dele af min uddannelse. Eksempelvis i forbindelse med forflytninger ude i hjemmet hos folk, som vi laver mange af. Min arbejdsgiver overvejer også at trække på mig, fordi jeg har en fysioterapeutisk baggrund, til at arrangere et kursus om forflytning til deres andre handicaphjælpere.
Hvad er dine opgaver?
Mine opgaver er primært at hjælpe med det praktiske i hverdagen. Om morgenen hjælper jeg borgeren op, i tøjet og med at spise morgenmad. I løbet af dagen er det op til borgeren selv at vælge, hvilke aktiviteter vi skal tage os til. Om aftenen hjælper jeg borgeren i seng. Mine vagter er mellem 16 og 48 timer lange. Det mest almindelige er døgnvagter. Det passer mig ret godt, at jeg arbejder et par dage om ugen og har meget fritid ved siden af.
Hvad er dine fremtidsplaner?
Jeg er stadig ved at finde ud af det. Jeg kunne godt tænke mig at lære at kode og lave mine egne styresystemer eller databaser fra bunden af. Jeg vil gerne arbejde med sundhedsinnovation ved at kombinere min sundhedsfaglige viden med it. Men jeg går også lidt med nogle tanker om, hvorvidt jeg stadig skal prøve at få foden inden for døren og få et arbejde som fysioterapeut. Lige nu søger jeg ikke fysioterapeutjob. Indtil jeg finder ud af, hvad jeg gerne vil, vil jeg nok fortsætte med at arbejde som handicaphjælper.
Har du overvejet at flytte efter et job som fysioterapeut?
Både og. Jeg har kun været i Sønderborg et år, så jeg tænker at blive her lidt endnu. Jeg er ikke helt afklaret med, hvad jeg skal, men hvis jeg vil være fysioterapeut, så er jeg åben over for at skulle flytte for at få et arbejde. I så fald kunne jeg godt tænke mig at arbejde på et hospital.
Vi har interviewet
Karsten D. Thiesen
Færdiguddannet: Sommeren 2020, Københavns Professionshøjskole.
Første job: Coronapoder, Sønderborg Kommune.
Nuværende job: Handicaphjælper, Din Hjælperordning.
Du skal logge ind for at se kommentarer og selv kommentere
Log ind
Er du endnu ikke medlem? Bliv medlem i dag og få fuld adgang til fysio.dk, og gør brug af vores mange medlemsfordele.