Få certifikat på din specialisering som fysioterapeut
Specialiseringsordningen er dit stempel på, at du opfylder en række krav til at arbejde inden for et af de 10 fysioterapeutiske specialer.
Du kan blive godkendt som enten specialist eller certificeret klinker. Den afgørende forskel på specialist og certificeret kliniker er, at du som specialist skal have en kandidat- eller en masteruddannelse.
Fakta
- 300 fysioterapeuter har titlen certificeret kliniker eller specialist
- 100 fysioterapeuter er specialister i det muskuloskeletale speciale
- 40 ansøgninger indsendes om året
Med titlen som certificeret kliniker eller specialist får du et bevis på, at du har dygtiggjort dig og kan noget særligt inden for et specifikt fagligt område. Du kan bruge titlen i dit arbejde som fysioterapeut og som springbræt til din videre karriereudvikling.
Hvorfor skal du specialisere dig?
Krav til specialisering
For at blive godkendt skal du over en årrække både have beskæftiget dig med klinisk arbejde inden for dit speciale og efteruddannet dig inden for området.
Det er specialiseringsrådet, som er udpeget af Dansk Selskab for Fysioterapi, som behandler de indkommende ansøgninger og som står for endelig godkendelse. Der er ansøgningsfrist to gange om året.
De vigtigste krav til at blive godkendt i specialiseringsordningen er mindst 3 år fuldtid med klinisk arbejde, efteruddannelse som sammenlagt svarer til 40 ECTS og mindst 20 supervisionstimer (50 timer som specialist). Hvis du søger godkendelse som specialist, skal du også have en kandidat- eller masteruddannelse.
Det er gratis at ansøge, hvis du er medlem af Danske Fysioterapeuter og et af de faglige selskaber. Hvis du ikke er medlem, koster det 6.900 kr.