Bliv klogere på Fagkongres 2025: Hvordan håndterer du borgerens bekymring for fald?
Ved du, hvordan du som fysioterapeut kan hjælpe borgere, der er bekymret for at falde?
Det kan du blive klogere på til et symposium på Danske Fysioterapeuters Fagkongres 2025.
Fysioterapeut ved Center for Faldforebyggelse, Sanne Fiil Nielsen, som vi her har interviewet, er en af oplægsholderne til symposiet, som har til formål at klæde dig på til at håndtere de ældres bekymring for at falde.
Serie: Bliv klogere på Fagkongres 2025”
Som optakt til Danske Fysioterapeuters Fagkongres 2025 udgiver foreningen hen over de kommende måneder interviews med nogle af de forskere, oplægsholdere og debattører, du kan møde på fagkongressen til marts.
Læs alle artikler i serien:
1. Hvordan implementerer du ny forskning i praksis?
2. Hvordan behandler du hjernerystelse?
3. Hvordan bruger vi evidensen til neurorehabilitering efter stroke?
Hvorfor er netop dette fokus vigtigt?
Center for Faldforebyggelses data viser, at 86 procent af vores ældre borgere er bekymret for at falde i en eller anden grad. For nogle er den vedvarende bekymring så stor, at den er aktivitetsbegrænsende og påvirker deres livskvalitet. Hvis vi som fysioterapeuter hverken er opmærksomme på at se problemet, spørger ind eller inkluderer det i vores indsats, så kan bekymringen stå i vejen for træningsforløbet. Vi oplever faktisk, at nogle borgere, der har et ret godt funktionsniveau, er så bekymrede, at de ikke selv har tro på egne evner længere.
Hvad får deltagerne ud af at høre oplægget?
I oplægget sætter vi fokus på emnet bekymring for fald og de psykologiske konsekvenser og aspekter, der kan være i spil hos den ældre, og som kan have en stor betydning for den ældres hverdagsliv eller tilbagevenden hertil. Derfor vil vi komme med helt konkrete bud på værktøjer til, hvordan man undersøger bekymring for fald. Sammen med Psykologisk Institut og ved hjælp af en borgerfortælling vil vi belyse problemet fra flere vinkler og perspektiver.
Hvordan taler oplægget ind i fagkongressens tema?
Ved at begynde at sætte fokus på og håndtere bekymring for fald i vores fysioterapeutiske indsatser, sætter vi også vores fysioterapi i bevægelse. Derigennem bliver det muligt for den ældre, der er bekymret for at falde, at genvinde et hverdagsliv i bevægelse.
Sessionens oplægsholdere
- Mimi Yung Mehlsen, Professor, Psykologisk Institut, Aarhus Universitet
- Frederik Faurholt Raaby, fysioterapeut, Center for Faldforebyggelse, Aarhus Kommune
- Sanne Fiil Nielsen, fysioterapeut, Center for Faldforebyggelse, Aarhus Kommune
- Kirsten Piltoft, tidligere deltager i faldforebyggende forløb i Aarhus Kommune
Fysioterapeut Line Krogh Elmer vil fungere som moderator.
Hvad er et kort symposium?
Et kort symposium varer 90 minutter og sætter fokus på et tema eller et fagligt emne, som belyses og diskuteres fra flere vinkler, af tre-fire faglige specialister og forskere på området. Der vil være et tydeligt fokus på, hvordan den formidlede viden kan anvendes i praksis.
Du skal logge ind for at se kommentarer og selv kommentere
Log ind
Er du endnu ikke medlem? Bliv medlem i dag og få fuld adgang til fysio.dk, og gør brug af vores mange medlemsfordele.