Nr. 1, 2019
-
Et bedre sundhedsvæsen
LEDER // "Det er afgørende, at beslutningstagerne har øje for, at fysioterapeuter skal understøttes med specialisering og uddannelse," siger Tina Lambrecht, formand for Danske Fysioterapeuter.
-
De glemmer alt om sygdom og kan bare være børn igen
Fysioterapeut Stefanie Lausen får hospitalsindlagte børn til at lege, le og bevæge sig. Og det er der hårdt brug for. Indlagte børn vil nemlig gerne være mere aktive, end de er, selvom de er syge. De mangler bare et lille skub.
-
Skræddersyet musik hjælper parkinsonramte
Musik kan få parkinsonramte til at gå bedre, hurtigere og mere sikkert, men det kan være svært og tidskrævende for fysioterapeuten at finde de helt rigtige rytmer. Derfor har Birgitte Brabrand udgivet syv musiknumre, der er specialkomponeret til gangtræning.
1 -
Fysioterapi på forsiden
Forskning, der understreger, at patienter ikke behøver genoptræningsplan efter hoftealloplastik, trak store overskrifter i en medierne i december. Vi har spurgt Inger Mechlenburg, som er en af forskerne bag studiet, hvad fysioterapeuter skal gøre anderledes?
-
"Jeg giver de unge et sted, hvor de kan føle sig normale"
MIT JOB // Anneli Juul Simonsen arbejder som fysioterapeut og rideterapeut på Holmstrupgård, en behandlingsinstitution for unge med psykiatriske lidelser.
5 -
Ny professor: Tidlig rehabilitering er effektiv og vigtig
Reumatologiske patienter er ofte sygemeldt, mange mister kontakten til arbejdsmarkedet, og de har større risiko for hjertesygdomme og depressioner. Derfor skal patientgruppen i langt højere grad tilbydes rehabilitering. Det mener den nyudpegede professor og fysioterapeut Ann Bremander, som via sin forskning vil dokumentere behovet over for politikerne.
-
"Jeg bliver trist, når jeg hører, at demente ikke kan trænes"
TEMA om demens // Mennesker med let til moderat demens har brug for træning som alle andre, men træningen skal tilrettelægges helt anderledes og på deres præmisser. Det mener Julie Ries, amerikansk forsker og fysioterapeut, som forsker i rehabilitering af borgere med demens.
-
En kropslig og relationel tilgang i arbejdet med svært demente mennesker
FAGLIG ARTIKEL // Artiklen beskriver en ny tilgang til det terapeutiske arbejde med borgere med moderat til svær demens. Der arbejdes med en fysisk, fysiologisk, psykologisk/ relationel og eksistentiel tilgang til borgere i den sene demensfase. Denne tilgang er implementeret i Næstved Kommune.
1 -
Mindre agressivitet med BBAUM
TEMA om demens // To demente borgere blev mere rolige og afbalancerede efter kropsterapeutisk behandling.
-
BBAUM har nedbragt antallet af konfliktsituationer i Næstved
TEMA om demens // I Næstved Kommune har man indført BBAUM som metode til personer med demens, og det har medført færre tilspidsede situationer. Det betyder også større arbejdsglæde for personalet og mere kvalitet i behandlingen af borgeren.
-
Se hvordan BBAUM-greb udføres
BBAUM er en behandlingsform udviklet til moderat-svært demente mennesker med BPSD. Her finder du en illustration af behandlingsformen.
-
Træning mindsker frygt for fald
FORSKNINGSNYT // Studiet undersøger, effekten af træningsinterventioner til at mindske frygt for fald hos ældre personer.
-
Træning til behandling af søvnløshed
FORSKNINGSNYT // Studiet undersøger, effekten af træning til personer med søvnløshed.