Kvalitet i træning til debat
Borde og mikrofoner var væk, og dirigenten havde fået eftermiddagen fri. Repræsentanterne var placeret i små grupper, udstyret med tuscher og retten til på skift at gøre rede for de vigtigste problemstillinger. I løbet af halvanden time gjaldt det om at få sat ord og holdninger på fire udvalgte emner, der alle vedrører kvalitet i træning. Efterfølgende fik alle deltagere mulighed for at sætte en streg ved de udsagn, som Danske Fysioterapeuter efter deres mening bør prioritere, når det gælder om at sætte kvalitet i træning på den politiske dagsorden.
36 udsagn, og 719 streger i alle regnbuens farver var det synlige resultat af halvanden times diskussion og ”stemmeafgivning”. På de opstillede flipovers kunne deltagerne inspicere nedskrevne ønsker og forslag som, at lægefaglige vurderinger skal erstattes af sundhedsfaglige vurderinger, samfundsgevinsten ved genoptræning skal dokumenteres med faglig evidens og økonomiske beregninger, og genoptræningsplaner som redskab skal evalueres og meget gerne udformes i en ny version.
De prioriterede ønsker, udsagn og forslag vil efterfølgende blive bearbejdet og tjene som repræsentantskabets bidrag til det videre arbejde med kampagnen kvalitet i træning. Meningen er, at hovedbestyrelsen først i det nye år skal tage stilling til, hvilke fag- og sundhedspolitiske holdninger Danske Fysioterapeuter skal arbejde videre med for at styrke kvaliteten.
100 debatindlæg
Kampagnen kvalitet i træning blev skudt i gang i september. Målet var i første omgang, at fysioterapeuter landet over skulle reflektere og diskutere, hvad der forstås ved kvalitet i den træning, behandling og genoptræning, som bliver tilbudt patienterne. Alle arbejdspladser modtog en kampagnepakke med 15 kvalitetskort og cases og blev bedt om at tage diskussionen med kollegaerne. Derudover blev alle opfordret til at sende video- og debatindlæg, som blev præsenteret på foreningens hjemmeside.
Da kampagnen var slut, havde foreningen modtaget omkring 100 debatindlæg. Disse indlæg var baggrunden for det debatoplæg, som udgjorde kernen i debatten på repræsentantskabsmødet.
Du skal logge ind for at se kommentarer og selv kommentere
Log ind
Er du endnu ikke medlem? Bliv medlem i dag og få fuld adgang til fysio.dk, og gør brug af vores mange medlemsfordele.