Flere mænd på studiet
Engang var der langt mellem de dybe stemmer, når kommende fysioterapeuter mødte hinanden på første skoledag. Sådan er det ikke længere. Blandt de studerende, der er begyndt på uddannelsen her til sommer er fire ud af ti mænd. Det er ny rekord.
Det overrasker ikke de nye studerende her på VIA University College i Århus. Faktisk er de mest overraskede over, at det ikke altid har været sådan.
En af dem er Kristoffer Stenvang på 22 år. ”Tanken har ikke strejfet mig. De gange jeg selv har været til fysioterapeut, har det været mænd, så jeg har aldrig tænkt over, at der skulle være mange kvinder blandt fysioterapeuter,” siger han.
Kristoffer Stenvang tror, det er godt for uddannelsen, at der en rimelig lige fordeling af mænd og kvinder. ”Jeg tror, det bliver lettere at omgås, når der er en påvirkning fra begge køn. Det giver sikkert også sjovere fester,” gætter han.
Svært at sætte ord på
Hans nye holdkammerat Simon Bruslund er enig i, at det er godt med blandede hold. Men det er ikke helt nemt at sætte ord på hvorfor. ”Det kommer nemt til at lyde forkert, når man prøver at sætte ord på forskellene, men jeg mener, at vi bidrager med noget forskelligt. Derfor giver det et bedre og sjovere studiemiljø, når der er rimeligt lige fordeling” siger han.
Samme holdning har Caroline Suhr, som er en af Simon og Kristoffers nye medstuderende.
”Jeg tror, det betyder rigtigt meget, at der er et godt mix. Når det er tæt antalsmæssigt, giver det en ro,” siger hun.
Selv har hun valgt fysioterapien, fordi faget både er praktisk og teoretisk samtidig med, at det giver lov til at arbejde med mennesker. Her adskiller hun sig fra sine mandlige holdkammerater. De nævner begge to en interesse for sport som det første, når de skal svare på, hvorfor de har søgt ind på fysioterapi-studiet.
”Det fysiske fylder rigtigt meget for mig. Det har klart været et mål for mig at tage en uddannelse, hvor jeg kan tage det med og bruge det,” siger Kristoffer Stenvang. Simon Bruslund er på samme linje.
”Uddannelsen passer rigtigt godt med min interesse for sport og idræt,” siger han.
Mens der er forskel på, hvad der er vigtigst for at søge ind, så har mænd og kvinder er velovervejet studievalg tilfælles. ”Jeg har tænkt på studiet for flere år siden. Jeg har også søgt ind på fysioterapi flere steder for at have de bedste chancer, men jeg er nu glad for, det blev her i Århus,” siger Caroline Suhr.
For Kristoffer Stenvang er det også en rigtig god dag. ”Jeg skrev opgave om fysioterapi allerede i 10. klasse, så jeg er rigtigt glad for at det er lykkedes,” siger han.
Du skal logge ind for at se kommentarer og selv kommentere
Log ind
Er du endnu ikke medlem? Bliv medlem i dag og få fuld adgang til fysio.dk, og gør brug af vores mange medlemsfordele.