Fysioterapeuten nr. 8, 2012
-
Ny model skal føre til bedre journalføring
JOURNALFØRING / Ny standardiseret model for journalføring vil ikke kun gøre det lettere for studerende, når de skal i praktik, men modellen kan også bruges af den erfarne fysioterapeut, der får glæde af systematikken både i forhold til den enkelte patient og til at udvikle sin egen praksis på baggrund af tankerne bag modellen.
-
Effekt af cirkeltræning til traumatisk hjerneskadede
Et konditionstræningsprogram med lav intensitet tilrettelagt som cirkeltræning har vist god effekt på kardiorespiratorisk fitness hos mennesker med traumatisk hjerneskade. Brug af pulsur sikrer, at træningsintensiteten fastholdes.
-
Et godt psykisk og fysisk helbred er væsentligt for fastholdelse i ældreplejen
ARBEJDSMILJØ / Varige rygsmerter og lavt psykisk velbefindende er vigtige årsager til, at social- og sundhedshjælpere og -assistenter holder op i hjemmeplejen. Det viser en dansk undersøgelse fra det Nationale forskningscenter for Arbejdsmiljø.<br/><i>Faglig artikel - kræver login</i>
-
Sammenhængen mellem arbejdskapacitet og nedslidning
ARBEJDSMILJØ / Artiklen beskriver en undersøgelse af samspillet mellem jobtype, fysisk kapacitet og fremtidigt helbred, sygefravær og jobstatus blandt danske lønmodtagere.<br/><i>Faglig artikel - kræver login</i>
-
Kommunikation er en del af behandlingen
PATIENTKLAGE / En patient har fået medhold i en klage over en fysioterapeut i Sundhedsvæsenets Disciplinærnævn. Selve behandlingen fejlede ifølge nævnet ikke noget, men det gjorde kommunikationen.
-
En genvej til et fast job
FORENINGSNYT / En ny traineeordning giver ledige, nyuddannede fysioterapeuter mulighed for i en periode at arbejde som fysioterapeuter med en løn svarende til dagpengesatsen og samtidig opkvalificere sig via gratis efteruddannelse.
-
OK13: Kravsindsamlingen er i gang
FORENINGSNYT / Hvordan mener du, at pengene skal prioriteres i en kommende overenskomst for ansatte i regioner og kommuner? Kravsindsamlingen er i gang på fysio.dk.
-
Min arbejdsplads: Projektafdelingen DNU
Navn: Katrine von Schimmelmann<br/>Alder: 41 år<br/>Arbejdsplads: Projektafdelingen, Det Nye Universitetshospital, Aarhus
-
En klemme på patienten
SMERTE / Kan en simpel limklemme til under en tyver erstatte det avancerede måleudstyr, som normalt bruges til registrering af patienters smertefølsomhed? Det satte kiropraktor Søren O’Neill sig for at undersøge i samarbejde med smerteprofessorerne Lars Arendt-Nielsen og Thomas Graven-Nielsen samt professor dr.med. Claus Manniche.
1 -
Når smertesystemet går i selvsving
SMERTE / Et otte-årigt forskningsprojekt har påvist, at patienter ikke bliver kronikere, fordi de har en lav smertetærskel. Årsagssammenhængen er omvendt: først kommer de kroniske smerter, og så bliver man smerteoverfølsom. Det er vigtig ny viden, som kan få banebrydende klinisk relevans, mener professor Lars Arendt-Nielsen, leder af smerteforskningscentret ved Aalborg Universitet.
1 -
Det ekstreme kan også være sundt
LØB / 40-årige Annette Fredskov er diagnosticeret med sklerose. Alligevel vil hun løbe 366 maraton på 365 dage. Projektet provokerer mange mennesker. Har hun overhovedet en chance for at gennemføre? Og er det ikke bare usundt? Fysioterapeut, ultraløber og indehaver af Fysium i Næstved, Jacob Nordholt Hansen, er ikke i tvivl. Alt er muligt, hvis man træner fornuftigt op til det. Han har valgt ikke alene at behandle og rådgive Annette Fredskov undervejs, men også at sponsorere ”projekt 366/365”.
-
Testes på Rigshospitalet
LØB / Professor Bente Klarlund dr. med og seniorforsker Stefan Mortensen dr. med fra Center for Inflammation og Metabolisme undersøger de ændringer, der sker i Annette Fredskovs krop, det næste år. ”Hun bevæger sig ud på ukendt grund”, siger de om projektet.
-
Fra tanke til løb
LØB / Kan en helt almindelig, dansk kvinde løbe 366 maraton på 365 dage? Det spørgsmål har 40-årige Annette Fredskov tænkt sig at besvare. For tre år siden blev hun diagnosticeret med sklerose, men det har ikke sat en stopper for de store mål. Tværtimod var det der, det hele startede.
1 -
En pille fra fysioterapeuten
LEDER / I England må fysioterapeuter nu ordinere medicin. Danske Fysioterapeuter skal arbejde på at få en lignende ordning i Danmark, mener Tina Lambrecht.
-
God adgang til klinikkerne
FORENINGSNYT / Som et led i en kvalitetsindsats for vederlagsfri fysioterapi, opfordres klinikkerne nu til at tilmelde sig mærkeordningen God Adgang. De første 200 klinikker får certificeringen gratis.