Danske Fysioterapeuters Bachelorpris

Danske Fysioterapeuters Bachelorpris tildeles hvert år den bedst vurderede artikel, skrevet på baggrund af et bachelorprojekt. Med prisen følger også 25.000 kr. til vinderen.
Foto: iStock

Danske Fysioterapeuters Bachelorpris har til formål at anerkende værdien af den store mængde viden, som produceres af studerende under uddannelse til fysioterapeuter.

Prisen blev første gang uddelt i 2006 og gives til bedst vurderede artikel, der er udarbejdet på baggrund af eget bachelorprojekt.

Prisen uddeles én gang årligt og er på 25.000 kr.

Deadline

Hvis du er blevet bachelor i 2024, eller bliver færdig på uddannelsen senest i februar 2025, så kan du komme i betragtning til Bachelorprisen 2025 og de 25.000 kr., som følger med.

Deadline 3. februar 2025.

Hvem kan komme i betragtning?

Studerende, der er medlemmer af Danske Fysioterapeuter, og som på forhånd har sikret sig, at bachelorprojektets resultater må publiceres på fysio.dk, kan komme i betragtning til prisen.

Det er muligt at deltage i Bachelorprisen samme år, som du afleverer dit bachelorprojekt og året efter.

Det er også muligt at deltage med artikler skrevet på baggrund af et tværfagligt bachelorprojekt. Fysioterapeuten skal være medlem i Danske Fysioterapeuter, og præmien kan kun udbetales til de(n) af forfatterne, der er medlem af Danske Fysioterapeuter.

Artiklens udformning

Artiklen udarbejdes i overensstemmelse med Danske Fysioterapeuters manuskriptvejledning til De Studerendes Pris. Artiklen kan skrives på både dansk og engelsk.

Den færdige artikel indsendes elektronisk i henhold til de retningslinjer for indsendelse, der også er beskrevet i manuskriptvejledningen. Artiklen sendes til forsknings- og uddannelseskonsulent, Michael Poulsen på mp@fysio.dk

Manuskriptvejledning til Bachelorprisen

Tjekliste til følgebrev og artikel

 

Prisoverrækkelse og publicering

Prisen på 25.000 kr. overrækkes oftest på vindernes tidligere uddannelsessted i forbindelse med dimissionen for forårets nyuddannede fysioterapeuter i juni måned.

Vinderartiklen vil også blive publiceret på fysio.dk.

Se tidligere års vindere

2024

Christina Faartoft, Nikolai Slot Bach-Svendsen, Aske Linde Mikkelsen og Benjamin Juul: Bump på vejen gør det svært at nyde naturen.

Artiklen, som prisen er givet på baggrund af, er udarbejdet af Christina Faartoft og Nikolai Slot Bach-Svendsen.

2023

Anne Sofie Madsen, Amalie Madsen og Malene Andersen: Fysioterapeuter mangler fokus på intensitet i styrketræning til ældre

2022

Sofie Neldeberg Nielsen og Maja Munksgaard Holm: Når vejrtrækningen bliver dysfunktionel

2021

Sean Hartwell, Nicoline Alkærsig Madsen, Andreas McLaughlin og Grace Macaree: Borgeroplevet kvalitet i kommunal fysioterapeutiske genoptræning - Udvikling af et spørgeskema

2020

Anders Sandemann, Mathilde Fibiger, Lone Lodahl og Jonna Knudsen: Balance Training in Groups for People with Mild to Moderate Disabling Parkinson’s Disease - A Feasibility Study

2019

Trine Grøbbek Hamborg: Faktorer af betydning for Fear og Falling hos ældre

2018

Anne Blikdal, Tommy Heyst og Ane Holsaae: "Ulighed i sundhed, socialt udsatte og fysioterapeutiske kompetencer”

2017

Linda Rasmussen: "Træning, kvalitet og patienttilfredshed - Udvikling af et spørgeskema om patienttilfredshed"

2016

Anna Overbeck og Charlotte Overgaard: "At lære at mærke og forstå kroppen - fodbold som intervention til retspsykiatriske patienter"

2015

Malene Pedersen og Tina Høgh Rasmussen: "Neuroplasticitet – et nyt rehabiliteringsfokus til kronisk apopleksi"

2014

Jessie Ann Attas Diggle, Sabrina Pihl og Tania Elena Munoz Bro-Jørgensen: "Inddragelse af seksualitet i den fysioterapeutiske anamnese - fra tavshed til tale".

2013

Mikkel Tai Bisgaard og Klaus Bredsgaard: "Bevægelsesanalyse-app er et validt måleredskab til vurdering af Drop-Jump-testen".

2012

Sara Frøkjær og Anna Livbjerg: "Brisement forcé efter total knæalloplastik – risikofaktorer og langtidsprognose".

2011

Karina Andreasen, Dorte Kielland Bildsøe og Hanne Madvig Nielsen: "Lyt til din krop” – hvordan forstår og anvender gravide begrebet?"

2010

Tanja Lærke Jensen, Tine Cederkvist Viskær og Maria Højland Petersen: "Neuromuskulær aktivitet i hasemusklerne under udvalgte træningsøvelser".

2009

Anne Argir Falster, Camilla Søndergaard og Anne Marie Lundsgaard: ""Smertefuld ekscentrisk træning kan forbedre funktionen hos patienter med kronisk tendinopati i supraspinatus-senen".

2008

Christina Krogshede, Jeppe Nørgaard og Line Klemmensen: "Effekten af ét neuromuskulært opvarmende træningspas til forebyggelse af ACL-skader hos kvindelige håndboldspillere"

2007

Camilla Lærkegaard, Rikke Grud og Katrine Wendelboe Larsen: "Dårlig overensstemmelse mellem HUR balance platform og Bergs balanceskala til vurdering af ældres balance - Et overensstemmelsesstudie".

2006

Tabita Maria Christensen, Kristina Hauge Smith Hansen og Kamilla Kastfelt: "Lav samstemmende validitet mellem Movement ABC og den Sansemotoriske Undersøgelse".

Helene Herlow Jensen, Lise Overgaard Jensen og Jeanette Præstegaard: "Tyrkiske indvandrerkvinders refleksioner over ”Den Motiverende Samtale” – seks kvalitative interviews med kvinder med diabetes type 2" (finalist)

Kontakt

Michael Poulsen

Michael Poulsen

Forsknings- og uddannelsespolitisk konsulent
3341 4671