Der skal kæmpes for velvilligheden
For Anne Juel Rasmussen, der er leder af trænings- og forebyggelsesområdet i Holbæk Kommune, handler ledelse om ”at få enderne til at nå sammen”, som hun udtrykker det.
”Det handler om hele tiden at kunne imødekomme en øget efterspørgsel med færre ressourcer. Særligt på genoptræningsområdet, hvor vi helt klart kan mærke den øgede aktivitet og effektivitet på sygehusene. Antallet af liggedage er reduceret kraftigt, så vi får borgerne hjem med et meget større genoptræningsbehov end tidligere. Det gælder især for apopleksipatienterne, men også på det ortopædkirurgiske område, og det skal italesættes på en anden måde, fordi det for politikerne kan være lettere at forholde sig til nogle kvantitative data som antallet af genoptræningsplaner end til et fagligt begrundet behov for, at en borger i en periode skal have genoptræning hver dag. Der er politisk velvillighed, men den kommer ikke ud af den blå luft”, siger Anne Juel Rasmussen.
En af metoderne til at lave mere for mindre er ved hjælp af velfærdsteknologi, som også har holdt sit indtog i Holbæk Kommune, hvor holdtræning for en del af borgerne med KOL nu foregår online.
”Borgerne elsker det, fordi de slipper for transporten, men det er da en udfordring for terapeuterne at skulle arbejde med faget over en skærm og ikke kan få ”hænder på”, men de er gået ind i det med krum hals, og nogen er faktisk blevet helt bidt af det”, fortæller Anne Juel Rasmussen.
Hun er også leder af forebyggelsesområdet, og i den sammenhæng er evaluering en af de helt store udfordringer, mener hun.
”Lige nu handler det om at få landet den kronikerindsats, der har kørt som projekt i 2013, og som skal i drift fra 2014. Udfordringen er, hvordan vi får evalueret indsatsen, fordi forebyggelse er en svær størrelse at måle på. Måske høster vi først effekten af vores indsats om 5-10 år”.
Læs også
Flytteplaner
Ledende fysioterapeut Morten Skrudstrup fortæller om flytteplaner på Aarhus Universitetshospital
De vil hellere til København
På Nykøbing Falster Sygehus kæmper ledende fysioterapeut Signe Lind Mortensen med at tiltrække fysioterapeuter til sygehuset.
Kan beholde pengene
På OUH løber fysioterapeuterne hurtigt. Hvis de når flere patienter end budgetteret, har de nemlig udsigt til at ansætte flere terapeuter fortæller chefterapeut Marianne Bjerg
Den gode arbejdsplads er udgangspunktet
Lone Gade er leder af genoptræningsenheden i Allerød Kommune. Ifølge hende er fysioterapeutens hverdag i kommunen blevet langt mere kompleks end tidligere
En effektiv opgaveløsning og trivsel går hånd i hånd
I Skanderborg kommune har man i det forløbne år arbejdet meget med Lean fortæller teamleder Tine Lysebjerg Winkler.
Du skal logge ind for at se kommentarer og selv kommentere
Log ind
Er du endnu ikke medlem? Bliv medlem i dag og få fuld adgang til fysio.dk, og gør brug af vores mange medlemsfordele.