Fysioterapeuten nr. 4, 2014
-
Praktiserende må give lange kreditter
Kunder, der ikke betaler til tiden, er et velkendt fænomen i praksissektoren. Både egenbetalere, forsikringsselskaber og kommuner er blandt synderne.
-
Kan man være imod lighed?
Lighed bør være pejlemærket, når Danske Fysioterapeuters hovedbestyrelse diskuterer, hvordan foreningens holdning bør være i spørgsmålet om regulering af praksissektoren, mener nogle. Men hvad er lighed, og lighed for hvem? Fysioterapeuten har sat lighedsbegrebet til debat.
-
Jeg har aldrig fortrudt, at jeg solgte mit ydernummer
Birthe Stahmer Humlum har været alle steder i praksissektoren: Lejer, ejer, indenfor og udenfor. I dag er hun det hele på én gang.
-
Portræt: Bornholms stemme
”Lad være med at gå så højt op i det”. Den bemærkning gider Pernille Thomsen ikke høre mere fra folk, der synes, at næstbedst er nok. Hverken på håndboldbanen eller når hun harcelerer over det rasende tempo, man uddanner nye fysioterapeuter i. Sidste år brændte hun ud i sit job som lektor på fysioterapeutuddannelsen. Mød den 46-årige bornholmer, der har valgt at starte sit eget ved siden af undervisningen for at få gang i bålet igen.
8 -
Praktiserende må give lange kreditter
Kunder, der ikke betaler til tiden, er et velkendt fænomen i praksissektoren. Både egenbetalere, forsikringsselskaber og kommuner er blandt synderne.
1 -
Behandling af en patient med dobbeltsyn og balancebesvær
Artiklen omhandler den akutte og subakutte del af et forløb med en patient med apopleksi med dobbeltsyn. Artiklen beskriver samarbejdet mellem fysioterapeut og neurooptometrist, og hvordan den fysioterapeutiske træning og synstræningen følges ad. Ved indlæggelsen brugte patienten kørestol og kunne ikke forflytte sig på egen hånd. Ved udskrivelsen tre uger senere var patienten i stand til at gå med stok. Dobbeltsynet forsvandt først efter behandling med prismebriller.
-
PRICEM – ny tilgang til behandling af akutte skader
Der foreligger ikke en klar evidens for behandling af akutte skader som for eksempel ankeldistorsion og fibersprængning. Dansk Selskab for Sportsfysioterapi anbefaler i dag, at RICE-tilgangen erstattes af PRICEM, hvor der også indgår beskyttelse af leddet og mobilisering. Artiklen beskriver kort den nye tilgang og den viden, der ligger til grund for den.
-
Ultralyd vejleder træningen på kommunalt genoptræningscenter
Genoptræningscentrene i Lejre Kommune har investeret i en ultralydsskanner, som de bruger til ultralydsvejledt træning og til uventede komplikationer i genoptræningsforløbet. Skanningerne ser ud til at spare tid, og borgerne har taget godt imod dem.
1 -
Debat: Ældre sagen er ikke imod rehabilitering
Lederen i sidste nummer af Fysioterapeuten antyder, at Ældre Sagen er imod rehabilitering. Det er ikke tilfældet, skriver direktør Bjarne Hastrup.
-
Der er ikke nogen, der skal sige, hvad man ikke kan
Christian Løth Søborg er 24 år og medejer af Havnens CrossFit i Esbjerg.
1 -
De første resultater fra GLA:D
Nu foreligger de første resultater fra artroseprojektet GLA:D: Færre smerter, mindre medicin og forbedret ganghastighed. Der er stor efterspørgsel på kurserne.
2 -
Stærk sammenhæng mellem håndartrose og overvægt
Selv om man i dag ikke kender den præcise patogenese bag artrose, er der blandt forskerne enighed om en række af de<br/>risikofaktorer, der kan føre til artrose.
-
Leder: Det gode liv med artrose
18 milliarder kroner. Det koster artrose hvert år samfundet, viser en helt ny beregning som Statens Institut for Folkesundhed har lavet for Gigtforeningen. 900.000 danskere har artrose, og det er første gang, de samlede udgifter er gjort op.