Fysioterapeuten nr. 6, 2014
-
Svenske retningslinjer for anal sphincterruptur
Om retningslinjer for anal sphincterruptur og effekten af mindfulness.
-
Debatindlæg: Vi mangler sult i paradis
Optaget på fysioterapeutuddannelserne er steget voldsomt det sidste år, og vi vil snart opleve fysioterapeuter, der får svært ved at få arbejde. Det er synd for den enkelte, men rigtig godt for standen
3 -
Træningsprogram til patellofemoralt smertesyndrom
Resumé: Et fysioterapeutisk træningsprogram har i et studie vist god effekt på patellofemorale smerter. I artiklen beskrives de overordnede principper for træningen, de enkelte øvelser og hvordan disse kan progredieres.
-
Behandling af patienter med patellofemoralt smertesyndrom
Artiklen gennemgår behandlingsmuligheder for patienter med patellofemoralt smertesyndrom (PFP).
-
"Smerterne risikerer at eksplodere"
Simon Simonsen er 45 år og arbejder på Smerteklinikken ved Friklinikken Region Syddanmark.<br/>
1 -
650.000 kroner til forskning og praksisudvikling
11 fysioterapeuter har ved den seneste uddeling fået støtte fra Danske Fysioterapeuter til deres forsknings- eller udviklingsprojekter.
-
Patienter i intensivafdeling har behov for tidlig mobilisering
Kritisk sygdom og indlæggelse i intensivafdeling har store omkostninger for både patienter og pårørende. En ny undersøgelse viser, at patienterne primært er optagede af få kræfterne tilbage og at kunne klare sig selv, men selvom de gennemgår en langvarig genoptræning, kommer mange ikke op på tidligere funktionsniveau.
-
Vinderne af bachelorprisen vil hjælpe fysioterapeuter med at tale om seksualitet
Årets bachelorpris gik til tre fysioterapeuter, der har udviklet en anamnese, der skal afdække, om og hvordan en given sygdom påvirker patienternes seksualitet. Med en ny hjemmeside vil prisvinderne udbrede kendskabet til anamnesen og dermed være med til at bryde det tabu, som seksualitet stadig er for fysioterapeuter og patienter.
-
Hovedbestyrelsen fik input til debat om praksis
”Elsker vi hinanden i medgang og modgang?”, lød et af spørgsmålene til hovedbestyrelsen, da gæster både med og uden ydernummer i maj var indbudt til at komme med input til debatten i hovedbestyrelsen om holdningen til den fremtidige regulering af praksissektoren.
-
De måler og måler
Test af patienter i den vederlagsfrie ordning vinder frem, men der er endnu et stykke at gå, før test indgår som en naturlig del af behandlingen.
-
Det kedelige job, der blev verdens bedste
”Det er tilfældigt”, siger Jørgen Jørgensen om sin karriere som fysioterapeut og forsker på Center for Hjerneskade. Han ville egentlig have været sergent, men endte på fysioterapeutskolen i Esbjerg i stedet. Men efter tyve år kan jobbet som fysioterapeut for denne særlige patientgruppe vel næppe længere kaldes en tilfældighed?
-
Leder: Brug for mere forskning
Vi har – som autoriserede fysioterapeuter – pligt til at tilbyde vores patienter den bedst mulige behandling. Det kræver, at vi har sikker viden om, hvilken behandling der er bedst. Her kommer forskningen ind i billedet. Forskning i fysioterapi skal nemlig sikre, at der er videnskabeligt grundlag for de faglige valg, vi træffer, og de sundhedsfaglige ydelser vi tilbyder. Samtidig er forskning centralt for, at vi kan opnå ny viden og forståelse.