Fra Florence til forretningskvinder
De seneste par år har været hektiske for de to ejere af Buddingevej Fysioterapi, Arendse Saxberg og Birgitte Brabrand. Selv kalder de det, der er sket, for ”en kæmpe transformation”, og patienterne må tænke det samme.
Væk er den gamle klinik, der var dekoreret af kunstneren Poul Gernes, kendt fra blandt andet Palads-biografen og Herlev Hospital, og væk er forhængene mellem behandlingsrummene. Det hele er afløst af en splinterny klinik med langt flere kvadratmeter og dermed plads til virkeliggørelsen af Birgitte Brabrand og Arendse Saxbergs drømme om udvikling af deres virksomhed med mange nye tilbud og flere fysioterapeuter.
Skræmmende husleje
Tankerne om, at der skulle ske noget, havde rumsteret i nogen tid, hjulpet på vej af den viden, Birgitte Brabrand og Arendse Saxberg fik på Danske Fysioterapeuters kurser i klinikdrift i 2013-14.
Kurser i klinikdrift
Danske Fysioterapeuter afholder løbende kurser i forretningsudvikling og klinikdrift.
På kurserne fik de blandt andet øjnene op for den del af sundhedsmarkedet, der ligger uden for sygesikringsoverenskomsterne, og da de samtidig fik nogle fysioterapeuter på klinikken med kompetencer inden for blandt andet yoga, kost og akupunktur, var det oplagt at forfølge dét spor. Tankerne meldte sig om at udvide klinikken, men inden de kom så langt, blev lejemålet i begyndelsen af 2015 sagt op med et års varsel, og så var grunden i bogstavelig forstand lagt til at tænke endnu større og for alvor udvikle forretningen.
Den nye klinik flyttede i november 2015 til de nye lokaler, hvor de selv har kunnet slå stregerne og sætte væggene på de 550 m2, der er mange flere end, hvor de kom fra.
”Det var skræmmende at vide, at vi nu skulle sidde med en husleje, der var dobbelt så stor som tidligere”, fortæller Arendse Saxberg, der dog allerede nu et år efter ærgrer sig over, at de ikke slog til og også lejede førstesalen, der på det tidspunkt stod ledig.
Trods udsigten til en skræmmende husleje valgte de to ejere ikke at sætte provisionen op for lejerne. I stedet opfordrede og motiverede de alle til at tænkte nyt for at øge omsætningen udenom sygesikringen.
”Det gav stor tilfredshed og god stemning blandt personalet, hvilket har bidraget til succesen det nye sted”, fortæller Arendse Saxberg.
Er ikke forretningsfolk
Klinikken er ikke bare vokset i antal kvadratmeter, men også i antal fysioterapeuter, der er udvidet fra 9 til 13 og ikke mindst i omfanget af tilbud til patienter og kunder.
Væggene i behandlingsrummene er dekoreret med klinikkens mange tilbud om eksempelvis gravid-yoga, slankeforløb, kropstjek, osteoporosetræning, massage, GLA:D-træning og meget mere.
Da først kvadratmeterne var på plads, var det ikke svært at få ideer til, hvad de skulle bruges til, suppleret med viden fra kurserne om, hvad det er, kunder og patienter efterspørger, og en fysioterapeut blev ansat i en periode til at få de mange ideer udviklet til konkrete tilbud.
”En af vores udfordringer er, at vi er gået ind i det her som behandlere og ikke som forretningsfolk. Jeg vil gerne være bedre til at drive forretning, men jeg kommer for eksempel aldrig til at aflønne fysioterapeuterne i forhold til, hvor meget de sælger”, siger Arendse Saxberg og sætter gåseøjne i luften ved ordet ”sælger”.
”Vi foreslog faktisk Claus Pedersen (erhvervskonsulent i Danske Fysioterapeuter, red.), at han skulle lave et kursus, der hed ”Fra Florence til forretningskvinde”, så det er nok os, der har givet inspiration til det kursus, der kommer til marts om balancen mellem faglighed og forretning”, griner Birgitte Brabrand.
Et spark bagi
”Mentalt har kurserne givet et spark bagi til at turde”, fortæller hun. ”Vi fik en peptalk om, at det er fint, at man har en forretning, der kører, men at man er nødt til at oppe sig og ofre tid på udvikling, hvis det skal holde”.
Kun ét af de skibe, der er blevet sat i søen i den nye klinik, er ikke kommet i havn: et skihold. Til gengæld har en satsning med indkøb af en dyr laser vist sig at være pengene værd, og selvom de to endnu ikke har set det færdige regnskab for det første år i den nye klinik, tør de allerede nu sige ja til, at skulle førstesalen igen blive ledig, ville de slå til denne gang.
”Så ville vi have alle vores aktiviteter uden for sygesikringen dér og med sit helt eget regnskab”, drømmer Birgitte Brabrand.
Selvom den store transformation er overstået, stopper udviklingen ikke, og Birgitte Brabrand og Arendse Saxberg mødes nu fast 4 timer hver uge for at koncentrere sig om den fortsatte udvikling af deres fælles virksomhed i stedet for som tidligere at lade patientbehandlingen fylde det hele og driften næsten passe sig selv.
Få hjælp og sparring til opstart og udvikling af virksomhed
Danske Fysioterapeuters eksperter er klar til at rådgive dig, der ønsker at starte egen virksomhed inden for fysioterapi.
Vi kan give dig
- Sparring om de udfordringer du møder i opstartsfasen og når virksomheden står overfor forandringer
- Overblik over erhvervstilbud og støttemuligheder i fx iværksætterhuse og væksthuse
- Viden om etablering af CVR-nummer, forsikringer, regler for lønsum, overenskomst, budget, økonomi, forretningsplan, marketingplan og salgssider. Se også vores startpakke I gang som selvstændig.
- Netværk og kontakt til andre selvstændige fysioterapeuter, revisorer, advokater og mv.
- Inspiration gennem kurser, gå-hjem-møder og workshops.
Du skal logge ind for at se kommentarer og selv kommentere
Log ind
Er du endnu ikke medlem? Bliv medlem i dag og få fuld adgang til fysio.dk, og gør brug af vores mange medlemsfordele.