Fysioterapeuten nr. 5, 2017
-
Tør du sige din mening?
DEBAT // Kan vi sikre en sund debat blandt de privatansatte, selvom meningerne går arbejdsgiveren imod? Sådan spørger Mathias Holmquist, indehaver af Aarhus Rygklinik, formand for Dansk Selskab for Mekanisk Diagnostik og Terapi og medlem af Dfys Repræsentantskab.
-
Problemerne er langt fra løst
Tre medlemmer af hovedbestyrelsen tvivler på, at den valgte arbejdsmarkedsmodel kan sikre de privatansattes vilkår.
-
Ny standardkontrakt skal sikre ordnede forhold på det private arbejdsmarked
Det skal være slut med lavt betalte fysioterapeuter i den privatesektor. Derfor har Danske Fysioterapeuter besluttet at vedtage en ny standardkontrakt, som skal sikre bedre vilkår for de ansatte. For at fastholde både klinikejere og ansatte i foreningen oprettes to nye medlemsgrupper, som skal forhandle med hinanden.
-
Vi skal være troværdige samarbejdspartnere
Inger Mechlenburg blev udnævnt til professor i ortopædisk rehabilitering ved Aarhus Universitet den 1. juli i år. Hun skal forske i interventioner til patienter med artrose i hofte, knæ og skulder og undersøge hvilken behandling, der er den bedste.
-
Vi har brug for flere faglige fyrtårne
Det er kun ti år siden, den første fysioterapeut her i landet kunne underskrive sig med titlen professor. Siden er tallet vokset til syv, senest med udnævnelsen af to nye professorater i foråret. Det er en udvikling, som gavner både faget og patienterne, mener Tina Lambrecht, formand for Danske Fysioterapeuter, som gerne ser endnu flere professorater i fremtiden.
2 -
Jeg skal kunne rumme mine medarbejderes frustrationer
MIT JOB // Sine Nyeland Sandholdt arbejder som leder for 50 ansatte i Sundhedsenhed Midt.
-
Vi skal finde nøglen til hver enkelt patient
KLINISK UNDERVISNING // I sin sidste kliniske undervisning på Hvidovre Hospital lærte Rikke Eriksen, at personlige kompetencer er lige så vigtige for en fysioterapeut som fysiske øvelser.
-
Vi holder børn i bevægelse
"For det er stærkt bekymrende, at stadig flere børn er fysisk inaktive", siger formand Tina Lambrecht.
-
Er genoptræning altid den bedste løsning?
Nytiltrådt professor i klinisk træningsfysiologi og rehabilitering, Thomas Bandholm, skal forske i genoptræningens virkninger. Det skal hjælpe politikerne til at prioritere ressourcerne bedre i sundhedsvæsenet.
-
Tilbage på skolebænken
Christina Jensen Bygebjerg skal i gang med at læse en sundhedsfaglig kandidat efter ti år som praktiserende fysioterapeut. Uddannelsen skal bane vejen for et job med mere ansvar og tværfaglighed.
-
Afslutning eller ansporing
DILEMMA // Hvordan skal man som fysioterapeut gøre, når ens patient ikke laver øvelser som aftalt?
5 -
Torsionen i ryggen formindskes med øvelser og holdningskorrektion
Birgitte og Bianca bliver behandlet i Nørrebro Fysioterapi for deres skoliose. I denne artikel beskrives de to patientforløb og effekten af behandlingen, der tager udgangspunkt i Schroth-metoden.
-
Børnene lærer at mestre skoliosen
To fysioterapeuter fra Nørrebro Fysioterapi har introduceret den såkaldte Schroth-tilgang til behandling af skoliose. Metoden bygger på aktiv behandling med øvelser, arbejdsstillinger, holdningskorrektion og korsetter, der bæres hele døgnet rundt. Behandlingen viser gode resultater og har ført til henvendelser fra patienter i hele landet.
3 -
Bandagistens rolle i behandlingen af skolioser
Artiklen giver et overblik over bandagisternes rolle i behandlingen af børn med skoliose og beskriver nogle af de korsetter, der er omtalt i artiklen ”Behandling af skoliose hos børn og unge på Rigshospitalet” fra dette fagblad.
-
Skoliosebehandling af børn og unge på Rigshospitalet
Artiklen gennemgår den lægefaglige og den fysioterapeutiske behandling af strukturelle skolioser på Rigshospitalet.