Som at arbejde på en fiskefabrik
Lars Henriksen, 30 år, er en mand med fart på. Han blev færdig som fysioterapeut i juni 2007, og i december samme år satte han sammen med en studiekammerat sin underskrift på en købsaftale, der gjorde ham til klinikejer, og lige så hurtigt var der gang i butikken med en fuldt booket kalender og tre ugers ventetid på behandling.
Men allerede efter to et halvt år begyndte Lars Henriksens håndled at sige fra. Han gjorde, hvad han kunne, skyndte sig til læge, gik ned i tid og håbede, at symptomerne ville forsvinde, hvis håndleddene fik lidt ro, men det blev kun værre, og Lars Henriksen måtte opereres for dobbeltsidet karpaltunnelsyndrom.
”Det hjalp bare ikke rigtig, så da jeg blev indstillet til operation for anden gang, begyndte jeg at spekulere på, om jeg skulle finde et arbejde, hvor jeg skulle bruge mit hoved i stedet for mine hænder, for det var jo 40 år for tidligt at holde helt op”, som han siger.
Anden gang viste sig heldigvis at være lykkens gang for højre håndled, mens det venstre måtte opereres både tredje og fjerde gang, og herefter lød lægernes dom, at sidste skud i bøssen ville være enten total stivgørelse eller et nyt håndled.
Med andre ord måtte Lars Henriksen til at sadle om.
”Man er jo nødt til at have hænder på, når man arbejder på en klinik, og jeg kan ikke byde patienterne, at jeg står og siger, at ’det kan jeg ikke lige …’. På Arbejdsmedicinsk Klinik sagde de til mig, at det at være fysioterapeut på en klinik er lidt ligesom at arbejde på en fiskefabrik, fordi man bruger sine hænder så meget, men det mener de åbenbart ikke i Arbejdsskadesstyrelsen”, siger Lars Henriksen med henvisning til, at styrelsen ikke umiddelbart anerkender hans skade som en arbejdsskade.
Måske er det Lars Henriksens held, at han fik sin skade så tidligt i sit arbejdsliv. Han har måttet tage sin tilværelse som praktiserende fysioterapeut op til revision, men det er sket i en alder, hvor det at skifte retning ikke har virket hverken uoverskueligt eller uoverkommeligt, og i stedet for at fortvivle startede Lars Henriksen i 2011 på det første hold på kandidatuddannelsen i fysioterapi på Syddansk Universitet.
Den 28. juni i år sprang han ud som færdig kandidat – og endda med en fiks og færdig plan om, hvad kandidaten skal bruges til:
”Lige efter min kandidateksamen var jeg til samtale om et job. Jeg fik jobbet, så nu skal jeg arbejde med patientsikkerhed på Center for Kvalitet i Region Syddanmark", fortæller Lars Henriksen, der altså igen har haft fart på.
Læs mere
Artikel: Jobbet er hårdt, men meget tilfredsstillende
Du skal logge ind for at se kommentarer og selv kommentere
Log ind
Er du endnu ikke medlem? Bliv medlem i dag og få fuld adgang til fysio.dk, og gør brug af vores mange medlemsfordele.