Alle skal på kursus
”Det har været en meget stor forandring for terapeuterne ikke at være forankret i en central terapi og i stedet blive ansat direkte i Akutafdelingen. For fysioterapeuterne har udfordringerne blandt andet været, at vi gennem mange år har specialiseret os med afsæt i de lægefaglige specialer, og hvordan kunne vi forsætte den udvikling i et område, som ikke er et anerkendt lægefagligt speciale?”
En del af løsningen blev at sende i første omgang to fysioterapeuter på Akutuddannelsen for at opnå mere viden om den akut syge patient, fortæller Poul Schmidt.
”Terapeuter, læger og sygeplejersker er enige om, at uddannelsesforløbet har styrket den terapeutiske indsats på Akutafdelingen og derved har været medvirkende til at forbedre patientforløbene. Erfaringerne har været så gode, at Akutafdelingen har prioriteret, at alle fysio- og ergoterapeuter i løbet af dette efterår skal på et 4 dages ”Akut-kursus, så alle opnår basal viden om den akut syge patient, hvilket også er relevant i forhold til, at hovedparten af de indlagte patienter på specialafdelinger er kritisk syge. Samtidig er det forsat et strategisk indsatsområde, at flere gennemgår Akutuddannelsen i løbet af de næste år”.
Uddannelse
Efteruddannelse for fysioterapeuter og ergoterapeuter, der arbejder inden for akutområdet udbydes af Region Midtjylland, men er også åben for deltagere fra andre regioner.
Der er indtil videre uddannet i alt 33 terapeuter (21 fysioterapeuter og 12 ergoterapeuter).
Uddannelsen svarer til 10 ECTS point og består af 13 dages teoriundervisning efterfulgt af klinisk uddannelse, min. 74 timer med turnus på forskellige afdelinger. Der afsluttes med en skriftlig prøve.
Du skal logge ind for at se kommentarer og selv kommentere
Log ind
Er du endnu ikke medlem? Bliv medlem i dag og få fuld adgang til fysio.dk, og gør brug af vores mange medlemsfordele.