Fysioterapeuten nr. 3, 2016
-
Tre forslag til et bedre sundhedsvæsen
LEDER / Regeringen, KL og Danske Regioner har nedsat et udvalg om det nære og sammenhængende sundhedsvæsen.
-
Et voksenliv uden skader
PORTRÆT / Karen Kotila arbejder med skadesforebyggelse på både mikro- og makroplan: Som fysioterapeut på en idrætsefterskole og som formand i Dansk Selskab for Sportsfysioterapi. Og så drømmer hun om at få sportsfysioterapeuter ud at forebygge helt ude i yderste geled, i folkeskolen.
-
Patienterne bliver hørt
Det er slut med at arbejde for patienten. I det moderne sundhedsvæsen arbejder man med patienten. Brugerinddragelse er kommet for at blive, og forskning viser, at det ovenikøbet kan betale sig.
4 -
”At røre ved egen faglighed kræver opmærksomhed og mod”
I lymfødemklinikken på Aarhus Universitetshospital vil fysioterapeuterne i højere grad have patienterne med i beslutningen om behandling.
-
”Hold dig i ro og ti stille”
Det fysiske rum kan være en barriere for inddragelse af patienterne.
-
MIN ARBEJDSPLADS / Helena Rosenberg
MIN ARBEJDSPLADS / Helena Rosenberg er 48 år og arbejder hos Klinik for rygmarvsskader Hornbæk.
-
Fysiske træning til patienter med diabetisk neuropati
Perifer og autonom neuropati er hyppigt forekommende diabetiske komplikationer. Viden om effekten af fysisk træning på diabetisk neuropati er mangelfuld. Flere studier foreslår dog effekter af træning på neuropati specielt hos patienter med type 2-diabetes. Samtidig ser neuropati ikke ud til at være en barriere for opnåelse af andre effekter af træning. Ved diabetisk neuropati bør træning dog tilrettelægges, så yderligere komplikationer og bivirkninger undgås.
-
Betydningen af naturbaseret terapi på posttraumatisk stress
Originaltitel: How war veterans with posttraumatic stress disorder experience nature-based therapy in a forest therapy garden.