Fysioterapeuten nr. 8, 2016
-
Det sundhedsvæsen vi gerne vil have
"Selvfølgelig har vi også benyttet lejligheden til at fortælle om de gode erfaringer og perspektiverne ved at lade fysioterapeuter varetage en række opgaver", siger formand for Danske Fysioterapeuter, Tina Lambrecht.
-
En del af løsningen
Danske Fysioterapeuter spiller med, når Regeringen, KL og Danske Regioner skal komme med en samlet plan for en udbygning af det nære og sammenhængende sundhedsvæsen.
-
Skolechefer: Den største barriere er kulturen
Det er først og fremmest kulturen på skolerne, der står i vejen for at gøre 45 minutters fysisk aktivitet til en del af skoledagen.
-
Ny national klinisk retningslinje for lænderygsmerter
Sundhedsstyrelsens kliniske retningslinje for nyopståede lænderygsmerter anbefaler, at patienter med nyopståede lændesmerter fortsætter med de sædvanlige aktiviteter og holder sig fysisk i gang. Man kan overveje at tilbyde individuel patientuddannelse, ledmobilisering og superviseret træning, hvis der er behov for det. Billeddiagnostik og akupunktur skal kun tilbydes undtagelsesvist, og smertestillende medicin har ingen effekt.
-
Øget risiko for sygefravær ved udbredte smerter
Den typiske patient med muskuloskeletale smerter har ondt flere steder på kroppen. Selvom et dansk studie viser, at risikoen for sygefravær stiger med antallet af smertepunkter, koncentrerer forskningen sig ofte kun om ét symptom ad gangen. Det betyder, at forskningsfokus ligger hos den subgruppe af patienter, der klarer sig bedst.
-
Det er klart, at dem med plads i kalenderen er mest interesserede
MIN ARBEJDSPLADS / Navn: Morten Møller Hørlyck / Alder: 25 år / Arbejdsplads: FysID
-
Høj fysisk aktivitet ved kronisk obstruktiv lungesygdom er en vigtig del af behandlingen
RESUMÉ: Personer med kronisk obstruktiv lungesygdom (KOL) har et lavere aktivitetsniveau end deres raske jævnaldrende, og tab af skeletmuskulatur påvirker sygdommens forløb negativt. Styrkelse af muskulaturen er formentlig en vigtig forklaring på, hvorfor fysisk aktivitet er gavnlig for denne patientgruppe.
-
Uddannelse i fremtidens praksis: Tværfaglighed med borgeren i centrum
Forskning og udvikling / Projektet 'Next Practice' med fokus på sammenhængende borgerforløb er et resultat af samarbejdet mellem Professionshøjskolen Metropol og Sundheds- og Omsorgsforvaltningen, Københavns Kommune.