Fysisk arbejdsmiljø

Få inspiration til at arbejde med det fysiske arbejdsmiljø på jeres arbejdsplads.

Muskel- og skeletbesvær (MSB)

Muskel- og skeletbesvær (MSB) er en realitet for mange medarbejdere, men det er muligt at sætte ind mod MSB ved at fremme en velfungerende forebyggelseskultur på arbejdspladsen.

Materialet ´Tag snakken - Bryd vanerne` kan støtte jer i at fremme en velfungerende forebyggelseskultur på arbejdspladsen. Læs først vejledningen og brug derefter dialogværktøjet og mødekittet.

Materialet er udgivet af BrancheFællesskabet for Arbejdsmiljø for Velfærd og Offentlig administration: 

Se materiale: Tag snakken - bryd vanerne

Anbefalinger: Forebyggelse af akut fysisk overbelastning

Anbefalingerne er til brug for fremme af god forflytningspraksis og kan fx bruges til dialog, på møder med forflytningsvejleder, til opslag, på personalemøder og til inspiration for arbejdspladsens videre arbejde med at forebygge akut fysisk overbelastning.

Materialet indeholder 8 anbefalinger, som I med fordel kan printe ud og hænge op på arbejdspladsen, så alle bliver opmærksomme på at forebygge akut fysisk overbeslastning.

Materialet er udgivet af BrancheFællesskabet for Arbejdsmiljø for Velfærd og Offentlig administration:

Læs anbefalingerne om forebyggelse af fysisk belastning

Podcastserie om akut fysisk overbelastning

'Forflyt med omtanke' er en podcastserie på otte episoder, der har fokus på forebyggelse af akut fysisk overbelastning på social- og sundhedsområdet.

Podcastserien er baseret på hverdagsbeskrivelser af oplevelser med akut fysiske overbelastning. Podcastserien har bl.a. været på besøg på Neurologisk afdeling på Regionshospitalet i Viborg og på besøg i Horsens Kommune.

Hør i otte episoder de ansattes historier og eksperternes bud på, hvorfor krop- og rygskaderne opstår, og hvad der skal til, for at vi kan undgå dem.

Podcastserien er udgivet af BrancheFællesskabet for Arbejdsmiljø for Velfærd og Offentlig administration:

Hør podcastserien: Forflyt med omtanke

Fysiske rammer og rehabilitering

Placering og indretning af lokaler har stor betydning for dig og dine patienter. Dårlig belysning og høje lyde virker stressende og skaber et dårligt arbejdsmiljø, mens det rigtige lys på trappen giver god mulighed for træning. Derfor er det vigtigt, at fysioterapeuter blander sig, når der skal bygges nyt.

I samarbejde med ArchiMed har Danske Fysioterapeuter udarbejdet en manual, der hjælper dig og andre fysioterapeuter med at gøre jeres indflydelse gældende, når der skal bygges nyt, eller når gamle lokaler skal renoveres.

Hent manualen: Fysiske rammer og rehabilitering