Er fagbladet krops- og kvindeundertrykkende?
På det seneste har fotografierne i fagbladet ofte fremstillet unge, veltrænede og effektive kvindekroppe i form af billeder som portrætterer de omtalte fysioterapeuter i artiklerne. Jeg antager, at især fotografen og redaktionen har et formål med denne måde at vinkle fysioterapi på. Imidlertid er det en billedform, jeg føler mig stødt af som fysioterapeut, fordi jeg håber, at mit kære fag er kommet længere end at bidrage til, at underbygge et stereotypt og umodent kropsbillede af unge kvinder, der er smukke og faste i kødet.
Jeg ønsker at fagbladet og vores fag medvirker til at fremme et kropsbillede og kropskultur, som er mere alsidigt, og som ikke umodent samt ureflekteret bestyrker ”idealet” om effektive, smukke og veltrænede (kvinde)kroppe og dermed indirekte stigmatiserer smukke midaldrende og gamle fysioterapeutkroppe, der er ældet med ynde, rynker, diverse folder og værdighed. Her er vores fag specielt forpligtet til alsidighed, fordi vores fag er alle kroppes fag.
Svar fra redaktionschef Anne Guldager:
De portrætterede fysioterapeuter i fagbladet afspejler, at fysioterapi er dels et kvindedomineret fag, dels et fag med en lav gennemsnitsalder og dels et fag, hvis udøvere ofte er fysisk aktive. Men der er ikke hos hverken redaktion eller fotografer et ønske om kun at vise en bestemt type mennesker i Fysioterapeuten. Vi udvælger naturligvis ikke artiklerne efter forfatterens eller interviewofrets BMI, alder og køn.
Du skal logge ind for at se kommentarer og selv kommentere
Log ind
Er du endnu ikke medlem? Bliv medlem i dag og få fuld adgang til fysio.dk, og gør brug af vores mange medlemsfordele.