Man må gerne mase sig på
Tema: Dit første job
I temaet fortæller tre arbejdsgivere, hvad de lægger vægt på, når de ansætter. Og så kan du møde Anders Skovsbo Jørgensen og Camilla Struck, som tog til Sverige for at få hands on og svensk patienterfaring på CV’et.
Hej, jag heter Camilla! Om du kommer med hit, så får vi sitta här och prata med varandra!
Sverige sukker efter de danske fysioterapeuter
"Nu kan jeg sætte ord på, hvordan jeg arbejder som fysioterapeut"
Hvordan får man typisk job hos jer?
Hvis man som nyuddannet sidder derhjemme og venter på, at der bliver slået en stilling op på en privat klinik, kommer man nok til at vente forgæves. I 20 år har jeg stort set aldrig slået en jobannonce op, og mit indtryk er, at det gælder langt de fleste private klinikker.
I stedet foregår det næsten altid via enten studiejob eller netværk. Ved siden af vores klinik har vi et stort træningscenter med knap 30 studerende ansat. Hovedparten af vores nye ansatte finder vi der, fordi vi kender dem i forvejen. Dernæst kigger vi på netværk. Vi spørger de nuværende ansatte, om de kan anbefale nogen.
Hvorfor er netværk så vigtigt?
For os handler det også om det tidsmæssige aspekt, for det skal helst ikke være besværligt for os. Det kan være svært at vurdere den mest egnede kandidat ud fra en ansøgning, men med en anbefaling bliver det lettere for begge parter. Der er allerede en anden, der har sagt god for, at man vil passe ind i miljøet, og samtidig har vedkommende i forvejen som regel selv viden om, hvilken arbejdsplads, det egentlig er.
Det er en rigtig god idé at dyrke sit netværk. Den tredje vej ind er via en uopfordret ansøgning. Det sker relativt ofte, at vi står i en ildslukningssituation pga. f.eks. sygdom, hvor vi må agere hurtigt, og så kigger vi på dem.
Hvis man som nyuddannet hverken har studiejob eller netværk hos jer, hvad gør man så?
Vi slår aldrig stillinger op, så hvis man virkelig vil det, må man gå skridtet videre og opsøge os. Nogle har henvendt sig og spurgt, om de måtte følge os en dag og har på den måde lært os at kende – og omvendt. De fleste kan jo godt lide at blive smigret, og det samme kan vi, så dem, som har haft succes, har typisk kontaktet os og sagt, at de syntes, vi var dygtige og gerne ville komme forbi og kigge os over skulderen en dags tid.
Hvis man ikke allerede har studiejobbet eller netværket, handler det om at mase sig lidt på. Så skal det nok lykkes. Man kan starte med at ringe og spørge, om man må følge en af vores fysioterapeuter en dag. Ni ud af ti siger ja, for vi vil gerne hjælpe de unge.
Har du et godt råd til studerende?
Hvis man gerne vil på klinik, er der tre knapper at skrue på. Det første er studiejob, det er en god indgangsvinkel. Det næste er netværk. Som regel har man lært nogle at kende på sit studie, og det handler om at lade alle vide, at man er interesseret, så man kan blive anbefalet. Det tredje er at opsøge os og mase på.
Mange unge får at vide, at de skal tage forbi og aflevere en ansøgning, og det er også super cool, men i hverdagen har vi for travlt til at følge op på det. Kontakt os i stedet og spørg, om du må komme forbi og kigge os over skulderen en dag eller to.
Du skal logge ind for at se kommentarer og selv kommentere
Log ind
Er du endnu ikke medlem? Bliv medlem i dag og få fuld adgang til fysio.dk, og gør brug af vores mange medlemsfordele.