Derfor bør du huske at bevæge dig, når du har diabetes
Vidste du, at motion ikke blot kan forebygge type 2-diabetes, men også kan være godt for dig, der allerede har fået sukkersyge?
Al bevægelse tæller, så lidt motion har også ret.
Et nyt dansk studie viser for eksempel, at motion tre gange om ugen faktisk er nok til at give mærkbare forbedringer hos mennesker med type 2-diabetes. Hos nogle kan motionen endda føre til mindre brug af medicin.
Find den videnskabelige artikel om studiet
Få vejledning
Husk, at alle er forskellige. Søg råd og hjælp hos en fysioterapeut, hvis du er i tvivl.
Fysisk aktivitet er derfor en vigtig del af behandlingen af type 2-diabetes.
Det er generelt en god idé at kombinere konditionstræning med styrketræning – og gerne med vejledning fra for eksempel en fysioterapeut. Såkaldt superviseret træning har nemlig den største effekt, skriver Sundhedsstyrelsen om type 2-diabetes.
Læs om diabetes i Sundhedsstyrelsens håndbog ”Fysisk træning som behandling”
Konditions- og styrketræning kan nedsætte dit blodsukker, sænke dit blodtryk og have en positiv effekt på højt kolesterol og overvægt. En fysioterapeut kan hjælpe dig med at lave et træningsprogram med den rette intensitet og med de øvelser, der passer til dig og din situation.
Læs den faglige status om fysioterapi i behandlingen af type 2-diabetes (pdf)
Guide til et liv i bevægelse
Denne artikel er en del af Danske Fysioterapeuters tema "Guide til et liv i bevægelse", der er målrettet borgere. Her deler vi viden om fysioterapi og guides til forebyggelse og bevægelse.
Læs flere guides om forebyggelse og bevægelse