Uddannelse og akademisering

Fra en kort grunduddannelse i privat regi til 3½ professionsbacheloruddannelse. Adgang til universitetet har ført til kandidatuddannelser, ph.d.-grader og fysioterapeuter som professorer og dansk forskning i fysioterapi

Fra elev til studerende

Massøsernes og senere fysioterapeuternes uddannelse har været en af foreningens mærkesager lige fra stiftelsen i 1918 og op til i dag. Det tog tid at løsrive sig fra lægernes favntag, men med tiden lykkedes det. Kursisterne gik fra at være elever til at blive studerende, og de færdiguddannede fysioterapeuter blev langt om længe en selvstændig faggruppe.

Læs mere

Kåre Teilmanns kursus

I 1902 stiftede Kåre Teilmann et kursus, som i starten underviste i anatomi, fysiologi, sygegymnastik- og massageteori, sygdoms- og behandlingslære samt sygegymnastik og massage i praksis.  Kurset nåede at fejre 50 års jubilæum, før det i 1954 blev konkluderet, af uddannelsen var mangelfuld.

Læs mere om kurset

Balladen om blinde fysioterapeuter

I 1970'erne gik bølgerne højt på Fysioterapeutskolen i København, hvor skoleleder Inga Denver ikke ønskede at uddanne blinde fysioterapeuter. Hun blev fyret, genansat efter at ombudsmanden havde været inde over sagen, og derefter fyret igen.

Læs mere

Den eventyrlige fortælling om akademiseringen

I slutningen af 1990’erne kom de første fysioterapeuter med en ph.d.-grad. I dag, 20 år senere, er vi oppe på over 100 fysioterapeuter med en ph.d. Der er 8 professorer og en kandidatuddannelse i fysioterapi.

Læs mere